Petice: chceme vyřadit nebezpečné režimy z tendru na Dukovany

Kontaktujte autora petice

Dukovany - všichni posíláme dopisy poslancům před pátečním hlasováním

2020-11-18 18:39:48

Vážení signatáři naší petice,

zdravíme Vás v dnešní náročné době. Mnoho se toho děje najednou, ale i tak bychom Vás chtěli požádat o krátkou spolupráci v urgentní věci projednávání nízkouhlíkového zákona - ve věci přípravy stavby jaderné elektrárny Dukovany.

Zákon se bude ve druhém čtení projednávat již teď v pátek 20. listopadu - na mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny svolané kluby KSČM a SPD. Více o problému píše například pan Ivan Gabal zde. Po pátku nás zřejmě čeká již jen třetí čtení a hlasování o tomto zásadním zákoně. Chceme proto na poslední chvíli připoutat více pozornosti poslanců a napsat jim e-mailem, nebo na Twitter, facebook, jak budete preferovat. A i když propásnete pátek (vím, je to již teď), tak můžete dál psát - ještě bude třetí čtení, snad vrácení senátem a znovu projednávání:

Dopis poslancům - postup

1. Vyberte si poslankyni, poslance, smysl má upravený, osobní dopis na konkrétní osobu (pokud zvládnete více konkrétních dopisů více lidem, tím lépe) a zkopírujte si e-mail ze seznamu nahoře (podle této databáze., zdroj napistejim.cz )

2. Zkopírujte si příklad textu (najdete níže). Text ideálně můžete upravit podle svého, prosím upravte zvláště konkrétní oslovení a podpis. Přikládáme seznam adres poslanců (jsou tam všichni, kromě SPD a KSČM)

3. Po odeslání nám také můžete napsat na info@bezdiktatoru.cz s tím, komu jste napsali a poznačíme to v databázi, komu už zpráva odešla, aby i ostatní měli přehled.

4. P.S: můžete se také připojit k nové výzvě https://www.pojdmedal.cz/listopadova-vyzva

Příklad dopisu

Vážená paní poslankyně / Vážený pane poslanče,

na pátek 20. listopadu 2020 byla svolána mimořádná schůze Poslanecké sněmovny. Projednávat se na ní bude tzv. “nízkouhlíkový zákon”. Důvodem zákona je samozřejmě výstavba dalšího bloku elektrárny Dukovany. Celá situace mne velmi znepokojuje a mám k ní několik otázek, můžete mi na ně odpovědět a především se zasadit za snížení velkých rizik, které v nich vidí více občanů ČR?

1. Proč se má Poslanecká sněmovna zákonem zbavovat svého vlivu na kontrolu této zakázky století za stovky miliard korun? Celé schvalování obrovské smlouvy na 30 a více let předává plně do rukou ministerstva. Proč tak rychle, proč bez jakéhokoliv dodatečného bezpečnostního mechanismu?

2. Jak může energetickou bezpečnost zvýšit zákon, který úplně pomíjí rizika závislosti na totalitních režimech, která opakovaně zdůrazňuje BIS?

3. Proč se asi právě prokremelské strany KSČM a SPD zasazují o urychlení projednávání zákona přes mimořádnou schůzi?

4. Proč je v důvodové zprávě k zákonu psáno, že návrh nepředpokládá zvýšené korupční riziko? Jak je to možné u takto velké stavby, o kterou se zajímají i totalitní země v červené zóně na indexu korupce Transparency International? Když samotná ČR se pohybuje v oranžovém pásmu? Proč zákon nestanovuje žádná speciální opatření ve vztahu ke korupčním rizikům? Proč zpráva jen vágně uvádí, že “vše bude transparentní”?

Děkuji Vám za pozornost a děkuji, že budete věnovat vysokou pozornost zákonu a zakázce, která ovlivní životy a bezpečnost naši a dalších generací na desítky let dopředu.

S pozdravem

…….

Michal Majzner

V pátek a sobotu pojďme volit - ovlivní to i budoucnost tendru Dukovany

2020-09-27 09:54:11

Vážení signatáři,

děkujeme ještě jednou za podpis petice "NE tunelu Moskva-Dukovany" - proti účasti rizikových režimů na výstavbě jaderné elektrárny Dukovany.

Budeme v našem úsilí pokačovat, máme již skoro 2000 podpisů, ale o tom nejdůležitějším se rozhodne především u voleb. Současné vládní hnutí s předsedou vlády a ministrem průmyslu dává najevo, že jim násilný režim V. Putina v tendru nevadí. Pojďme k volbám! Již teď v pátek a sobotu 2. a 3. října jim můžeme dát najevo, že chceme změnu. Jsou to sice "jen" volby do krajů a Senátu, ale již ty rozhodnou o mnohém před klíčovými volbami příští rok. Je to taková důležitá příprava, kterou by byla velká škoda vynechat - proto přepošlete prosím tuto zprávu Vašim známým, pokud myslíte, že by je mohla zajímat.

Více o volbách 2. a 3. října se můžete dozvědět například na webu www.odvahavolit.cz

Za petiční výbor zdraví

P.S:

Co se událo ohledně petice až dosud?

Co chystáme dál?

• 17. listopadu chystáme stánek na Václavském náměstí
  • Promyslíme další akce
  • Rozhodně chceme být vidět v průběhu kampaně před sněmovními volbami a ptát se vládních politiků, proč ohrožují bezpečnost celé republiky svým nezodpovědným jednáním při tendru na Dukovany

Michal Majzner

Blížíme se k 1000 podpisům. Sežeňme každý ještě minimálně 1 podpis!

2020-06-21 20:28:20

Vážení signatáři petice k Dukovanům,

děkujeme mnohokrát za podepsání, blížíme se k důležité hranici 1000 podpisů, při které chystáme důležité oznámení.

Pomozte nám prosím co nejdříve dosáhnout této hranice.

Každý zkusme přeposlat minimálně 1 dalšímu známému, nebo členům rodiny následující:

Prosím podepište důležitou petici pro budoucnost - k riziku výstavby Dukovan Ruskem nebo Čínou. Celý text a možnost podepsání zde: https://www.petice.com/petice_tendr_dukovany_rusko_cina

Za petiční tým Vás zdraví

Michal Majzner

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

• Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.