Petice: chceme vyřadit nebezpečné režimy z tendru na Dukovany

Kontaktujte autora petice

Pozvánka na akci 10. září s názvem "Omezovat dovoz ruské ropy? Můžeme a musíme!"

2023-09-04 21:37:53

Vážené signatářky, vážení signatáři,

v průběhu července jsme dosbírali 1000 podpisů pod naši petici NE ruské ropě. Díky moc všem!

Nyní se blíží závěrečná část této etapy – shromáždění před Ministerstvem průmyslu a obchodu a také předání petice:

  • NÁZEV AKCE: Omezovat dovoz ruské ropy? Můžeme a musíme!
  • KDY: neděle 10. září v 18:00
  • KDE: Na Františku 32, před Ministerstvem průmyslu a obchodu
  • FACEBOOK UDÁLOST: pokud můžete, prosím přihlaste se “mám zájem” nebo “přijdu” https://www.facebook.com/events/1475215066587283 a sdílejte prosím. Více informací je i na našich stránkách (odkaz v patičce).

HLAVNÍ BODY SHROMÁŽDĚNÍ:

  • Moc dobře víme o plánech ukončit dovoz ruské ropy na začátku roku 2025. Co nám ale uniká, je smysl zvýšených dodávek ruské ropy v tomto roce. Jedná se o šetření na nesprávném místě. Více popisujeme v události a na našich stránkách (viz odkaz na konci textu).
  • Pozveme ministra, zástupce Ministerstva průmyslu a obchodu, aby se mohli vyjádřit k situaci
  • Zveřejníme veliké počítadlo zbytečných plateb za ropu do ruského válečného rozpočtu. Za červen to například bylo 1 025 694 000 Kč naprosto zbytečně navíc.
  • Vezměte si prosím transparenty k tématu. Moc rádi Vás uvidíme, ale budeme rádi i za pomoc na dálku (sdílení, dát si na profil atd).  

Často říkáme, že v Evropě jsme měli v roce 2014 dělat více v reakci na ruskou agresi. Minulost nezměníme, ale ještě důležitější, než pohled zpět je nutnost zabrat teď naplno. V sázce je i naše bezpečnost, protože nikdo například neví, v jaké kondici budou Spojené státy po volbách v roce 2024...

Za tým petice NE ruské ropě zdraví

Michal Majzner    

Více informací: https://neruskerope.cz/pozvanka-shromazdeni/

action_namesti3.png


Michal Majzner

Akce "NE ruské ropě" jsou nyní známé i v Polsku a tlačí na další omezení ruské ekonomiky - pomozte dosbírat už jen 300 podpisů.

2023-06-21 20:41:40

Vážené signatářky, vážení signatáři,

přeji Vám hezký den a posílám zprávy ohledně naší akce před sídlem Orlen Unipetrol. Informace z ní proběhly také ve zprávách v Polsku. Zároveň máme prosbu o pomoc vše dotáhnout a sebrat ještě necelých 300 podpisů pro další akci = omezení ruské válečné ekonomiky.  

Nejdříve ale slíbené články:

polskyclanek.png

Odkaz na výše uvedený polský článek (akce byla hojně sdílena také na polském Twitteru kvůli vnitropolitické situaci a blízkosti šéfa Orlenu k vládnoucí straně). A odkaz na článek Forum24:

ruska_ropaForum.png

A co chystáme dál? Nejdříve potřebujeme Vaši pomoc - zbývá již jen necelých 300 podpisů a pak půjdeme před Ministerstvo průmyslu a obchodu a uděláme další zajímavou akci, abychom konečně začali snižovat podíl ruské ropy a pomohli tak Ukrajině i celému svobodnému světu.

Prosím podepište petici (pokud souhlasíte a ještě jste nepodepsali) a zkuste o ní říci 1 dalšímu člověku. Odkaz pro podpis je zde https://www.petice.com/neruskerope

 

Za tým petice NE ruské ropě zdraví

Michal Majzner 

 

P.S: Dnes také zveřejňujeme už devátou část naší rešerše/analýzy: Analýza 9: Jak nahrazují ruskou ropu v Polsku a Německu a čím se dá nahradit ruská ropa Urals?


Michal Majzner

Naše společná petice pomáha redukovat platby za ruskou ropu - pomozte dotáhnout 1000 podpisů NE ruské ropě

2023-04-25 21:43:00

Vážené signatářky, vážení signatáři,

přeji Vám hezký den a posílám dobré zprávy a zároveň prosbu o pomoc vše dotáhnout - naše petice NE ruské ropě totiž začíná mít vliv a rozbíhat tolik potřebnou diskuzi k tématu. Vyšly následující články (i díky naší obsáhlé osmidílné analýze a spolupráci se Sítí k ochraně demokracie), ve kterých se novináři začínají ptát Orlen Unipetrolu a zástupců státu, proč zvyšujeme dovoz ruské ropy. To bude mít pravděpodobně vliv na to, že do Ruska budeme posílat méně peněz, aby mělo stále větší problémy dál válčit = to je náš společný cíl, zastavit ruskou válečnou mašinérii.

Zmíněné články:

 

Nyní je potřeba dosbírat petici - až nasbíráme 1000 podpisů, sejdeme se před Ministerstvem průmyslu a obchodu a uděláme vizuálně zajímavou akci, aby se o problému dozvědělo co nejvíce lidí. Cíl je, abychom maximálně urychlili redukci dovozu ruské ropy. Prosím podepište petici (pokud souhlasíte a ještě jste nepodepsali) a zkuste o ní říci někomu dalšímu. Odkaz pro podpis je zde https://www.petice.com/neruskerope

Za tým petice NE ruské ropě zdraví

Michal Majzner

 

P.S: více na https://neruskerope.cz

 

 


Michal Majzner

1000 podpisů pro ministra průmyslu - NE ruské ropě

2023-03-04 17:41:18

Vážení přátelé demokracie a lidských práv,

přeji Vám hezký den a prosím o zvážení podpisu - sbíráme 1000 podpisů pod občanskou výzvu pro ministra průmyslu - abychom začali snižovat podïl ruské ropy v ČR. V minulém roce jsme totiž podíl ruské ropy dokonce navýšili. Pokud už máte podepsáno, tak se omlouvám za zprávu navíc. Odkaz je zde: https://www.petice.com/neruskerope

Zdravím a přeji vše dobré

Michal Majzner

P.S: 

Více na https://neruskerope.cz

Zásadní článek, jak se nám ne-daří zatím snižovat podíl ruské ropy: https://ekonomickydenik.cz/cesku-se-nedari-omezovat-zavislost-na-ruske-rope-naopak-podil-dovozu-z-ruska-loni-vzrostl-na-56-procent/  

 


Michal Majzner

Připojte se k jednoduché akci Braňme Ukrajinu! - stačí udělat fotku s požadavkem a podpoříte velkou věc #DefendUkraine challenge

2022-04-15 17:26:46

Zdravím Vás a obracím se s malou prosbou pro velkou věc:

Jak dobře víte, Ukrajina se statečně brání, ale ruská agrese bohužel trvá. Další strašné věci se dějí v Mariupolu i jinde.

Proto pořádáme jednoduché happeningy po celé zemi ve středu 20. 4. 

 

Připojte se jako jednotlivci, je to velice jednoduché, ale obrovsky to pomůže významu akce a bude to znát pro podporu Ukrajiny:

- Stačí udělat 2-minutové přihlášení, podporu akce ve formuláři zde: https://forms.gle/wSYt5CcFsiQdfKt66

- Pokud nechcete vyplňovat formulář, napište nám na info@obcanskyrozcestnik.cz nebo michal.majzner@centrum.cz  - stačí napsat něco ve smyslu "Připojuji se, podpořím to ve středu ve městě Polička" 

- A co dělat pak ve středu? Stačí si vytisknout jedno z hesel zde níže, nebo si vytvořit jiné a vyfotit se s ním na sociální sítě s hastagem #BranmeUkrajinu  Nebo dokonce stačí jen to heslo napsat/či vyfotit samotné - nemusíte se s ním fotit sami.

 

Více o akci i o místech, kde se budou konat shromáždění, naleznete na našem webu https://www.obcanskyrozcestnik.cz

Aktuální mapa akcí k 17.4.

mapka_akci.png 

Zde příklady hesel, která si můžete vytisknout, nebo vytvořit vlastní:

3heslo.png

5heslo.png

2heslo.png1heslo1.png


Michal Majzner

Pozvánka na akci LETNÁ - Společně pro Ukrajinu - prosím přispějte, jakákoliv částka pomáhá

2022-03-29 19:14:16

Vážené signatářky, vážení signatáři,

po čase Vás opět oslovuji a zvu na akci Letná - Společně pro Ukrajinu. Nejdříve sdílím krátké, ale silné video o tom, co už Letenská pláň zažila. I tentokrát to bude důležité, i tentokrát se bude psát střípek historie: https://youtu.be/ygiaAnnPRDw

Smyslem akce je podpora lidí, kteří k nám museli utéci před válkou, jejich odpočinek, odpočinek dobrovolníků, propojení s Ukrajinou - vše na společném koncertě, jehož součástí bude i “tržiště pomoci” neziskových organizací, které nabízejí praktickou pomoc, shánějí dobrovolníky atd. Akci pořádá můj kamarád Robin Suchánek, který pořádal i velká letenská shromáždění v roce 2019. Takové velké shromáždění něco přece jen stojí - i když firmy zajišťující podium, obrazovky a další techniku vše dávají s velkými slevami, nebo jen za náklady, někteří dodávají zdarma. Proto bychom Vás chtěli poprosit o zvážení příspěvku - jakákoliv i malá částka pomáhá. Navíc je většinou možno odečíst si dar od zákadu daně (více posílám v dodatku pod textem). Odkaz na možnost darování je zde: https://www.donio.cz/spolecne-pro-ukrajinu-na-letne 

Děkuji Vám za přečtení a těším se - třeba již tuto neděli 3. dubna od 15 hodin na setkání na Letné!

Zdravím Vás a přeji dobré dny

Michal Majzner

P.S: Ještě posílám odkaz na adresu události na síti Facebook: https://www.facebook.com/events/549879599596564

P.P.S. Od základu daně si lze odečíst dary, pokud za období (rok) celková částka přesáhne 2% základu, nebo minimálně 1000 Kč (celkem za všechny dary ten rok) a maximálně do výše 15% daňového základu. Přesněji je to vysvětleno zde: https://www.mesec.cz/danovy-portal/dan-z-prijmu/odecitatelne-polozky-dary/ PozvankaLetna.jpg


Michal Majzner

Je to tady - nejdůležitější volby na dlouhá léta

2021-10-07 16:59:03

Dobrý den,

obracím se na Vás s krátkou prosbou - pojďme teď v pátek či sobotu k volbám do Poslanecké sněmovny! Rozhodne se tam o naší budoucnosti a každý hlas může být veledůležitý. Mám obavy, že pokud například ANO s podporou SPD s KSČM sestaví vládu, zvrátila by se naše orientace na západní demokracie, vliv by zde získaly násilné a korupční východní diktatury.

Věřím, že to nedopustíme a nastartujeme změnu k lepšímu. Třeba volbou jedné z koalic a kroužkováním.

Přeji Vám dobrou volbu!

Zdraví

Michal Majzner


Michal Majzner

Dukovany - všichni posíláme dopisy poslancům před pátečním hlasováním

2020-11-18 18:39:48

Vážení signatáři naší petice,

 

zdravíme Vás v dnešní náročné době. Mnoho se toho děje najednou, ale i tak bychom Vás chtěli požádat o krátkou spolupráci v urgentní věci projednávání nízkouhlíkového zákona - ve věci přípravy stavby jaderné elektrárny Dukovany.

 

Zákon se bude ve druhém čtení projednávat již teď v pátek 20. listopadu - na mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny svolané kluby KSČM a SPD. Více o problému píše například pan Ivan Gabal zde. Po pátku nás zřejmě čeká již jen třetí čtení a hlasování o tomto zásadním zákoně. Chceme proto na poslední chvíli připoutat více pozornosti poslanců a napsat jim e-mailem, nebo na Twitter, facebook, jak budete preferovat. A i když propásnete pátek (vím, je to již teď), tak můžete dál psát - ještě bude třetí čtení, snad vrácení senátem a znovu projednávání:

 

Dopis poslancům - postup

 

  1. Vyberte si poslankyni, poslance, smysl má upravený, osobní dopis na konkrétní osobu (pokud zvládnete více konkrétních dopisů více lidem, tím lépe) a zkopírujte si e-mail ze seznamu nahoře (podle této databáze., zdroj napistejim.cz )

  2. Zkopírujte si příklad textu (najdete níže). Text ideálně můžete upravit podle svého, prosím upravte zvláště konkrétní oslovení a podpis. Přikládáme seznam adres poslanců (jsou tam všichni, kromě SPD a KSČM)

  3. Po odeslání nám také můžete napsat na info@bezdiktatoru.cz s tím, komu jste napsali a poznačíme to v databázi, komu už zpráva odešla, aby i ostatní měli přehled.

  4. P.S: můžete se také připojit k nové výzvě https://www.pojdmedal.cz/listopadova-vyzva

 

 

Příklad dopisu

 

Vážená paní poslankyně / Vážený pane poslanče,

 

na pátek 20. listopadu 2020 byla svolána mimořádná schůze Poslanecké sněmovny. Projednávat se na ní bude tzv. “nízkouhlíkový zákon”. Důvodem zákona je samozřejmě výstavba dalšího bloku elektrárny Dukovany. Celá situace mne velmi znepokojuje a mám k ní několik otázek, můžete mi na ně odpovědět a především se zasadit za snížení velkých rizik, které v nich vidí více občanů ČR? 

 

  1. Proč se má Poslanecká sněmovna zákonem zbavovat svého vlivu na kontrolu této zakázky století za stovky miliard korun? Celé schvalování obrovské smlouvy na 30 a více let předává plně do rukou ministerstva. Proč tak rychle, proč bez jakéhokoliv dodatečného bezpečnostního mechanismu?

  2. Jak může energetickou bezpečnost zvýšit zákon, který úplně pomíjí rizika závislosti na totalitních režimech, která opakovaně zdůrazňuje BIS? 

  3. Proč se asi právě prokremelské strany KSČM a SPD zasazují o urychlení projednávání zákona přes mimořádnou schůzi?

  4. Proč je v důvodové zprávě k zákonu psáno, že návrh nepředpokládá zvýšené korupční riziko? Jak je to možné u takto velké stavby, o kterou se zajímají i totalitní země v červené zóně na indexu korupce Transparency International? Když samotná ČR se pohybuje v oranžovém pásmu? Proč zákon nestanovuje žádná speciální opatření ve vztahu ke korupčním rizikům? Proč zpráva jen vágně uvádí, že “vše bude transparentní”?

Děkuji Vám za pozornost a děkuji, že budete věnovat vysokou pozornost zákonu a zakázce, která ovlivní životy a bezpečnost naši a dalších generací na desítky let dopředu. 

S pozdravem

…….


Michal Majzner

V pátek a sobotu pojďme volit - ovlivní to i budoucnost tendru Dukovany

2020-09-27 09:54:11

Vážení signatáři,

děkujeme ještě jednou za podpis petice "NE tunelu Moskva-Dukovany" - proti účasti rizikových režimů na výstavbě jaderné elektrárny Dukovany.

Budeme v našem úsilí pokačovat, máme již skoro 2000 podpisů, ale o tom nejdůležitějším se rozhodne především u voleb. Současné vládní hnutí s předsedou vlády a ministrem průmyslu dává najevo, že jim násilný režim V. Putina v tendru nevadí. Pojďme k volbám! Již teď v pátek a sobotu 2. a 3. října jim můžeme dát najevo, že chceme změnu. Jsou to sice "jen" volby do krajů a Senátu, ale již ty rozhodnou o mnohém před klíčovými volbami příští rok. Je to taková důležitá příprava, kterou by byla velká škoda vynechat - proto přepošlete prosím tuto zprávu Vašim známým, pokud myslíte, že by je mohla zajímat.

Více o volbách 2. a 3. října se můžete dozvědět například na webu www.odvahavolit.cz

Za petiční výbor zdraví

Michal Majzner

 

P.S:

Co se událo ohledně petice až dosud?

Co chystáme dál?

  • 17. listopadu chystáme stánek na Václavském náměstí
  • Promyslíme další akce
  • Rozhodně chceme být vidět v průběhu kampaně před sněmovními volbami a ptát se vládních politiků, proč ohrožují bezpečnost celé republiky svým nezodpovědným jednáním při tendru na Dukovany

Michal Majzner

Blížíme se k 1000 podpisům. Sežeňme každý ještě minimálně 1 podpis!

2020-06-21 20:28:20

Vážení signatáři petice k Dukovanům,

děkujeme mnohokrát za podepsání, blížíme se k důležité hranici 1000 podpisů, při které chystáme důležité oznámení.

Pomozte nám prosím co nejdříve dosáhnout této hranice.

Každý zkusme přeposlat minimálně 1 dalšímu známému, nebo členům rodiny následující:

Prosím podepište důležitou petici pro budoucnost - k riziku výstavby Dukovan Ruskem nebo Čínou. Celý text a možnost podepsání zde: https://www.petice.com/petice_tendr_dukovany_rusko_cina

Za petiční tým Vás zdraví

Michal Majzner 


Michal Majzner



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...