PLATY VYSOKOŠKOLSKY VZDĚLANÝCH UČITELŮ MŠ

Kontaktujte autora petice

PETICE - PLATY VŠ VZDĚLANÝCH UČITELŮ MŠ

2011-12-29 21:03:55

PETICE

dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod 
a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním

 

My, níže podepsaní občané, prostřednictvím této petice žádáme, aby bylo rozhodným způsobem rozlišeno finanční ohodnocení středoškolsky a vysokoškolsky vzdělaných učitelek a učitelů v mateřských školách.

Rozhodně nesouhlasíme, aby se pod nátlakem učitelů, kteří nenašli dostatek vnitřní odvahy a sebeúcty k absolvování vysokoškolského studia, opět srovnaly tabulkové platy.

Předškolní vzdělávání je nedílnou součástí edukace člověka. Všichni vysokoškolsky vzdělání učitelé získali hluboké znalosti v psychologii dítěte, znají nové metody výchovy a vzdělání, získali větší povědomí v právní oblasti, znalosti o integraci dětí s postižením a mnoho dalších informací pro svoji práci. Finanční ohodnocení motivovalo i další předškolní pedagogy k vysokoškolskému vzdělávání, což by se nyní pravděpodobně změnilo.

Žádáme tedy tímto, aby se opět přistoupilo k podstatnému navýšení platů vysokoškolsky vzdělaných učitelů v předškolních zařízeních.

 

Děkujeme.

 


Veronika Květenská



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.