Rodiče za lepší školství - nesouhlasíme s vizemi ministra Chládka

Kontaktujte autora petice

Odpověď na nejčastější dotazy.

2015-05-21 14:33:21

Dostáváme dotazy, zda lze z našeho dopisu premiérovi odstranit některé pasáže, které vám brání v podpisu, protože zrovna v tom některém bodě se s námi nemůžete ztotožnit. Nebo zda ho lze podepsat jen částečně. Někomu přijdou dobré jednotné přijímací zkoušky, někomu se líbí preventivní prohlídky i přidání tělocviku navíc a mnozí nechcete automaty na nezdravé věci ve školách. To je asi souhrn toho, co vám nejčastěji brání dopis podepsat. Bohužel domníváme se, že nyní vyškrtnout cokoli z tohoto dopisu není možné, už byl v této podobě vyslán do světa a měnit ho, by nebylo fér vůči těm, kteří ho doposud podepsali v té podobě, v jaké je.
 
Hlavním cílem dopisu je upozornit zodpovědné osoby, že ministr Chládek je na svém postu nekompetentní osobou, která místo aby zohledňovala zájmy dětí a rodičů, tak zohledňuje pouze zájmy své a případně ještě úplně jiné. V podstatě si jen těžko umíme představit horšího ministra školství než on je.
 
V žádném případě jsme se nechtěli dotknout snah o zlepšení školství, které vyvíjejí jiní rodiče a kterým leží na srdci zdravé stravování. Jako jednotliví rodiče školních dětí si také přejeme, abychom mohli mít vliv na stravování dětí i ve školách a rozhodně odmítáme komercionalizaci školství v mnoha různých podobách. VORP se však těmito tématy oficiálně nezabývá a zabývat nebude, použili jsme je spíš jen pro ilustraci ministrových schopností skákat z tématu na téma a nerozlišovat důležitost a koncepčnost jednotlivých věcí.
 
Věříme, že i přes různost našich názorů a důrazů, se dá shodnout na tom hlavním a tím je snaha změnit naše školství k lepšímu -  k tomu však potřebujeme ministra, který nebude cíleně omezovat alternativní školství, zodpovědné rodiče považovat za extrémisty, ale který bude dodržovat své slovo a brát občanské - školstvím se zabývající - iniciativy vážně.
 
K tématu včera rozhlas zde: http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3389472
 
Za VORP Jana Jochová

 


Jana Jochová



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.