Výzva vládním a ústavním činitelům ČR

IMG_02601.jpgVýzva vládním a ústavním činitelům: Požadujeme oficiální omluvu České republiky Ruské federaci za odstranění památníku osvobození sochy maršála Koněva. Socha Maršála Koněva pro nás reprezentovala statisíce příslušníků Rudé armády, kteří osvobozovali nejen Prahu ale celé Československo. V širším pojetí to byl také pamámátník všech Spojenců, kteří se postavili Hitlerovskému Německu nejen v Praze a Československu ale i na dalších frontách Druhé světové války nejen v Evropě. Odstranění sochy maršála Koněva chápeme jako relativizaci smyslu boje desítek miliónů odvážných občanů světa proti nacismu a snahu o zlehčování a relativizaci německého nacismu jako nenávistné a zhoubné ideologie a faktickou snahu o jeho rehabilitaci a plivnutí do tváře obětem nacismu v roce 75. výročí jeho porážky Spojenci.

za Hej, Občané! z.s.

Žarko Jovanovič

Michal Hrubý

Michal Hrubý    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Michal Hrubý, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.