Úprava maturitní zkoušky ve školním roce 2021/2022

Vážený pane ministře,

tímto Vás chceme oslovit jako žáci čtvrtých ročníků středních škol.

Česká republika je zemí, která měla nejdéle uzavřené školy. V distanční výuce, která se svou efektivností nedá srovnávat s výukou prezenční, jsme setrvali od poloviny 2. ročníku až do konce 3. ročníku vyjma několika málo týdnů. Díky koronavirové krizi jsme tak přišli o podstatnou část středoškolské výuky.

Bohužel se ale ani teď situace nevyvíjí dobře, čísla rostou a hrozí nám další výuka z domova.

Z tohoto důvodu se na Vás obracíme s žádostí o úpravu maturitní zkoušky stejně jako v předešlých letech ovlivněných koronavirem. Prosíme Vás o prodloužení časového limitu u didaktických testů a zrušení písemné slohové práce z českého a cizího jazyka.

Pokud jste petici dočetli až sem a chystáte se ji podepsat, nezapomeňte ji také sdílet dál. Děkujeme!

Štěpánka Hřebíčková    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Štěpánka Hřebíčková svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.