Petice proti rozšíření klecanského kamenolomu směrem k obci

165488907_770489370527702_5182455154177199969_n.jpgMy, níže podepsaní občané Klecan a okolí, protestujeme proti záměru rozšířit stávající kamenolom směrem k naší obci. Nesouhlasíme s ním proto, že záměr negativním způsobem ovlivní životní prostředí v místě, v němž žijeme. Lom se má rozšířit cca o třetinu a to do bezprostřední blízkosti naší obce. Tím razantně stoupne počet lidí, na jejichž životy bude mít těžba v kamenolomu dopad. V první řadě jde o otřesy při odstřelech, při nichž se naše domy chvějí už dnes. Někteří z obyvatel je mají přímo na skále, kde je to obzvlášť patrné. Otřesy budou ještě silnější, protože lom se má k obydlené části naší obce přiblížit až do blízkosti cca 220 metrů a bojíme se poškození svých domovů. Dále jde o vysokou míru prašnosti, která mnohé z obyvatel Klecan trápí rovněž už dnes a je patrná zvláště v době drcení kamene. Hůř se dýchá a vše, co máme venku, pokrývá vrstva prachu. Čím víc se těžba přiblíží k naší obci, tím víc místních lidí zhoršené ovzduší postihne. Bojíme se i zvýšeného hluku z těžby a z nadměrné dopravy těžkotonážních vozidel, která budou odvážet materiál z lomu. Žádáme, aby bylo zpracováno úplné zhodnocení vlivů dle zák. 100/2001 Sb. Žádáme o zachování přírodních hodnot Dolního Povltaví.

Daniel Dvořák    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Daniel Dvořák, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.