Petice proti plánované rekonstrukci parku u Severočeského muzea

My, níže podepsaní, nesouhlasíme s plánovanou rekonstrukcí parku u muzea. Odmítáme, aby peníze, vybrané z našich daní, byly utráceny na řešení věcí, které nikoho netrápí. Naopak, většinu z nás trápí nová podoba parku, která s sebou nese vykácení IMG-20220615-WA0001.jpgčásti tradičních rododendronů, rozšíření zpevněných ploch a další necitlivé a hlavně zbytečné zásahy.

Screenshot_20220517-113019_3.pngPlánovaná investice ve výši více než 30 milionů Kč, která se při růstu cen jistě dostane mnohem výš, je zbytná. Jsme přesvědčeni, že politici by měli řešit problémy, které lidi trápí, a ne argumentovat tím, že do úprav veřejného parku v okolí muzea mají mluvit jen odborníci. Je to veřejné prostranství, které jsou mnozí z nás zvyklí využívat, současnou podobu považujeme nejen za bezproblémovou, ale park vnímáme dokonce za jedno z nejhezčích míst Liberce. A pokud by mělo dojít ke zlepšení, bylo potřeba snad jen pravidelnější péče jak o stávající zeleň, tak o vybavení parku.

Zuzana Kocumová    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Zuzana Kocumová svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.