ZA ZRUŠENÍ MĚSTSKÝCH OBVODŮ V ÚSTÍ NAD LABEM

PETICE dle čl. 18 Listiny základních práv a svobod a zákona č. 85/1990 Sb. o právu petičním„ZA ZRUŠENÍ MĚSTSKÝCH OBVODŮ V ÚSTÍ NAD LABEM“

Vážený pane primátore, Vážení zastupitele města,současný neutěšený stav města a městského majetku nás přiměl k podepsání této petice.A to zejména z těchto důvodů:

1. Peníze jsou vždy až na prvním místě. Ústí by ušetřilo minimálně 95 000 000 Kč na každý rok. Celkové provozní náklady všech obvodů jsou dnes 163 453 000 Kč. V příštích letech bude potřeba co nejvíce peněz nasměrovat do investic, které se v budoucnu nějak vrátí, ne je pouze prohospodařit.
  2. Provozní náklady Ústí nad Labem jsou výrazně vyšší, než-li u ostatních měst podobné velikosti.
  3. Města podobné velikosti jako je Ústí nad Labem: Olomouc, Hradec Králové a České Budějovice žádné obvody nemají a vzkvétají více, než Ústí nad Labem.
  4. Současné pravomoce obvodů jsou velmi omezené. V každém obvodu máme placené zastupitele, místostarosty a starosty, kteří jsou pouze na to, aby rozhodovali o “sekání trávy”.
  5. Samotné vypsání referenda podporuje princip přímé demokracie.
  6. Ústí nad Labem v posledních 10 letech stagnuje a to můžeme přičíst také tomu, jak neustále dochází k politickým bojům mezi obvody a magistrátem.
  7. Zrušení obvodů  vysvobodí Ústí nad Labem z finanční zátěže, to ocení hlavně obyvatelé města v budoucnu.
  8. V zastupitelstvech musí být kvalitní lidé. Na fungování obvodů ale potřebujeme 4x větší množství kvalitních kandidátů, než ve městech,kde obvody nejsou.
  9. S nadcházející ekonomickou "korona" krizí bude potřeba šetřit veškeré výdaje, tak aby nebyly ohroženy investice a rozvoj města.                                              Za petiční výbor:                                                                                      Roman Macek nar. 16.1.1974                                                                        Ing. Jakub Štráchal nar. 9.10.1984                                  ¨                              Richard Vlček 21.12.1969                                                                              Ing. Radim Bzura 6.4.1975,                                                                         Zastupovat petiční výbor při jednání se státními orgány je oprávněn:kterýkoliv člen petičního výboru (klauzule vyžadovaná §5, písm. 1 zák. č. 85/1990 Sb.)

Jakub Štráchal    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Jakub Štráchal, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.