Nesouhlasíme s názvem Czechia pro náš stát.

My, občané České republiky z Čech, Moravy a Slezska, nesouhlasíme s rozhodnutím ústavních činitelů měnit název státu na Czechii. Tento novotvar nerespektuje skutečnost, že Českou republiku tvoří kromě Čech, také země Morava a Slezsko. Nelíbí se nám ani současný centralistický způsob rozhodování, kdy úzká skupina politiků rozhoduje, aníž by k tomu dostala jakýkoliv mandát. Úplně byla vynechána veřejná diskuze, která by nastínila, jaký názor v naší společnosti převažuje. Podobné praktiky se neslučují s principy demokracie a právního státu! O nás, bez nás!

Vážení spoluobčané, pokud vám není lhostejný vývoj politických poměrů u nás a název, kterým se bude naše republika prezentovat doma a především v zahraničí, tak prosím podepište tuto elektronickou petici. Řekněme společně NE CZECHII!

Informujte své přátele a všechny lidi ve vašem okolí. Jen společně můžeme zamezit zvůli mocných a vymezit jejich dnes téměř neomezené pravomoce. Děkuji.

Stanislav Blažek120108210_4041761955852346_5250859671465926149_o.jpg

Z médií:

"Česko se chce prezentovat jako Czechia. Bude v mapách i na dresech sportovců"

"Czechia místo Czech Republic. Takový bude anglický překlad nově prosazovaného názvu naší země v zahraničí. Název by měl být zaznamenán v oficiální databázi zemí v OSN. Návrh ve čtvrtek na schůzce na Pražském hradě podpořili nejvyšší ústavní činitelé..."

Stanislav Blažek    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Stanislav Blažek, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.