Za vytvoření vysoké umělecké školy v Ostravě (AMSU)

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#3

2013-02-14 22:49

Zdravím panáčku,
vy musíte být ale slušný ignorant vysokého uměleckého školství na Ostravsku, když si ani nevšimnete existence Fakulty umění Ostravské univerzity a blábolíte něco o Institutu, který neexistuje více než pět let! Motáte v "petici" páté přes deváté... raději to nechte na kompetentních lidech. Tak to totiž funguje i bez vás, takže můžete být v klidu. Pokud však máte přebytek energie a upřímně vám osud "umělecké scény" v regionu či v kraji leží na srdci, tak se začněte starat o vyšší "dotace" z ministerstva školství a mládeže... zvýšení koeficientu na studenta na úroveň pražské akademie... narovnání situace v rámci RUVu... a pod., ať se nebudeme muset v brzké době rozloučit s hudební částí fakulty!

Odpovědi

Matteo Difumato
Autor této petice

#5 Reakce

2013-02-15 11:31:09

#3: -

 

Vážený pane,

za prvé nejsem žádný panáček ani panenka. Za druhé pocit zneuznání, zhrzenosti, kontroverze či ambivalence, které ve Vás vzbuzuje tento projekt, je oprávněný, a je to také účelem této petice. A to i vzhledem ke značně zkostnatělým praktikám, které se na OSU používají, přestože jde o jednu z nejmladších univerzit v ČR a měla by tedy být nakloněna inovacím.

Za označení "Institutu umění" se omlouvám, nevěděl jsem, že OSU to dopracovala až tak, že má dokonce svou Fakultu umění! Ale na jaké úrovni, že?

Také Vám doporučuji přečíst si rozhovor pro Českou televizi, jehož znění naleznete zde:

http://www.petice24.com/a/43201

A teprve poté suďte..

 

PS: Zrušili-by-li hudební část fakulty na OSU, vůbec bych se nedivil.. Z důvodů vypsaných v rozhovoru i v textu petice.