Petice proti trvalému označování - čipování psů - zatím ne občanů

Quoted post

Haf

#11 Hafhaf

2013-01-02 20:50

Nesouhlasím ani kdyby bylo čipování psa zdarma z principielních důvodů:
- čipování nemůže žádným způsobem ovlivnit zodpovědné chování pejskaře - čip nezajistí psům lepší podmínky, krmivo, vodu, ustájení v teplé boudě bez řetězu ani za pejskaře nebude sbírat hovínka. Ti, kteří psa trápí nebo po něm neuklízí tak budou činit dál.
- čipování nezajistí ani výrazně lepší platební morálku za psy
- čipování bude stát spoustu psů, kteří si své majitele nevybrali, život, protože ten, kdo se psa bude chtít zbavit tak učiní definitivním způsobem. Dosud obvyklý způsob kdy nalezený pes skončil v útulku a měl naději na nové páníčky bude nahrazen utracením.
čipování tedy nepomůže psům ani obyvatelům, pouze sníží náklady města za útulky a to opět na účet slušných pejskařů, kterým přibude další poplatek, zatímco nezodpovědní se povinnosti vyhnou stejně jako se vyhýbají evidenci doposud.
Takže mi nezbývá než vyhlásit občanskou neposlušnost. Náš šťastný pes je identifikovatelný dle tetování, známky a to mu úplně stačí a říkal, že se kdyžtak přestěhuje někam jinam a v tom divném městě Ostravě si ponechá jen přechodné bydliště, haf

Odpovědi

Dedahad

#12 Re: Hafhaf

2013-01-02 22:25:13

#11: Haf - Hafhaf

 

Závěr vyhlášky č.9 / 2012  z 24.12.2012 - netřeba nic dodávat !

3. Povinnosti stanovené touto obecně závaznou vyhláškou se nevztahují na chovatele psů, jejichž psi se na území statutárního města Ostravy nezdržují trvale a zdržují se zde pouze výjimečně.

Čl. 6
Účinnost

Tato obecně závazná vyhláška nabývá účinnosti dnem 1. 1. 2013.

Ing. Petr Kajnar v. r.
primátor

Ing. Dalibor Madej v. r.
náměstek primátora

Ája

#127 Re: Hafhaf

2013-01-30 15:18:43

#11: Haf - Hafhaf 

 Netuším, proč by podle Vás měli lidé nechtěné psy zabíjet. Stačí přece v případě nálezu říct - já psa nevyhodil, někdo mi ho ukradl (a příště odvéz o pár desítek kilometrů dál, že...). Nebo změnit telefonní číslo... Těm slušným to ale ušetří peníze za odvod psa do útulku.