Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#160

2012-11-12 15:36

Ačkoli sám komunisty rád nemám, hrubě musím nesouhlasit s vyjádřeným postojem. Komunisté uspěli v krajských volbách a tyto volby byly demokratické. Co na tom, že KSČM možná svojí podstatou ani demokratická strana není. Pokud žijeme v demokratické společnosti, nezbývá než respektovat rozhodnutí voličů. Právě opak by byl silně proti principům demokracie. Pokud to přeženu, pokud by se lidi rozhodli, že demokracii nechtějí a chtějí diktaturu, mělo by jim to být umožněno. Pokud by nebylo, kde by byla svoboda? Jakou váhu by měla vlastně demokracie a oč by byla lepší než totalita?

Žijeme v demokracii a dle toho se musíme také chovat. Protestovat proti výsledkům demokratických voleb mi opravdu nepřijde v tomto duchu. Plivete na voliče, kteří CHTĚJÍ, aby se KSČM účastnila aktivně regionální politiky a že těch voličů není málo (bohužel).

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#161 Re:

2012-11-12 15:43:27

#160: -

Kde tady kdo zpochybňuje volby? Zde se vyjadřuje nesouhlas s tím, aby důležitý resort vedle dáma, která předem vyhrožuje některým školám a navíc reprezentuje stranu, která přes 40 využívala školství jako propagandu své moci.

 

Pavel Šmejkal

#163 Re:

2012-11-12 15:58:38

#160: -  

Myslím, že signifikantní je to, že v podpisech i komentářích je na můj vkus příliš mnoho nepřihlášených uživatelů či lidí, kteří nechtějí, aby bylo jejich jméno u petice vidět. Bojí se? Koho? A proč? Komunisté jsou přece podle některých názorů, které zaznivají i zde, demokrati každým coulem...
A jen tak na okraj - v demokratických volbách uspěl třeba i Hitler, nebo Henlein. A samozřejmě Gottwald (i když to už tak úplně demokratické a svobodné volby nebyly) A taky pak ukázali, co v nich je.
Bolševici nikdy více. A už vůbec ne u školství.

Vladimír Fučík

#203 Re:

2012-11-12 22:12:12

#160: -  

 To je ono - demokracie  není jenom  to co se mi líbí, ale i respektování nějakých výsledků voleb a principů.  Komanče volili Ti co při volbách seděli doma, nebo v hospodě -  ty je třeba zmobilizovat  - každý hlas rozhoduje. Ti co nebyli volit ať, prosím Vás, mlčí a vezmou si poučení z vývoje. 

Hnutí české inteligence

#227 Re:

2012-11-13 11:45:52

#160: -

Demokracie má svaté právo (a povinnost) bránit sama sebe jako má každý člověk právo bránit sebe a svůj majetek.
Demokracie nerovná se svoboda. Demokracie je systém umožňující vládnout komukoliv, kdo bude mít za svou vládu přímou odpovědnost vůči lidu, který si jej zvolil. Proto je nemožné, aby se na ní podílel někdo, kdo ji popírá. Jeho volba totiž není demokratická, protože svými činy (omezováním demokracie) svůj mandát k nim ruší. Rušení demokracie či její omezování nikdy nemůže být demokratické.
Demokraticky poražená strana má přejít do opozice a čekat na další volby. Ne být zrušena. Totalitu nelze volit, jde pouze rušit demokracii.