Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post

Tomáš Bayer

#126

2012-11-11 21:32

Vážený pane hejtmane,

využívám možnsti připojit ke svému podpisu pod peticí komentář vyjdřující nespokojenost s vedením resortu školství v gesci KSČM. Činím tak jako ten, kdo neztrácí paměť a kdo zažil kulturně i eticky devastující školství z dob reálného socialismu (dnes mi řada lidí nevěří, co nás během občanské nauky učili, a sice že modrý klín na československé státní vlajce symbolizuje vedoucí úlohu dělnické třídy, neboť ona modrá barva pochází od montérek (!!)).
V demokratických zemích je běžné, že pokud získá ve volbách výrazné procento extremistický či destruktivní subjekt, je úkolem těch ostatních překonat vzájemné neshody a proti prokazatelně škodlivému sdružení se spojit. Argument, že takto dopadly volby, je poněkud alibistický - na Slovensku se v roce 1998 navzdory volební výhře HZDS dokázaly spojit ostatní strany a ukončit tak vládu Vladimíra Mečiara. Takový postup je legitimní a demkoratické volby nijak nezpochybňuje. Jde i o fakt, že opuštění bohumínského usnesení v dlouhodobém horizontu poškozuje i stranu, za niž kandidujete, byť Vám to může přinést krátkodobý zisk (vizte zejména postřeh dr. Květa!).
Nemíním sůj podpis ani komentář nikterak konfrontačně, v době máho působení v obecní samosprávě jsem byl s komunikací mezi obcí a Krajským úřadem spokojen a přál bych si to i nadále. I z tohoto důvodu Vás prosím, abyste nesvěřoval důležité resorty subjektům, které v nich budou působit prokazatelně destruktivně.

S pozdravem

Tomáš Bayer, zastupitel obce Bílsko

Odpovědi

Martin Rosocha
Autor této petice

#127 Re:

2012-11-11 21:40:41

#126: Tomáš Bayer -

Vážený pane Bayere, děkuji Vám za přesné pojmenování toho, o co se tato petice pokouší. Děkuji Vám! S úctou, Martin Rosocha