Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post

právnik

#14879 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2018-07-31 20:29

#14878: - Re: Re: Re: Re: Re:  

Ja som ale nikde a nikdy netvrdil, že jedinou výhodou EÚ je lepšia spolupráca v trestných veciach, dal som vám to iba ako príklad.

Inak, keď už chcete polemizovať o tej pohnutej dobe - mali by ste vedieť, že Heydrich sa nechopil moci v Interpole demokraticky. Úlohu zohralo to, že sídlo Interpolu bolo v tom čase vo Viedni (dnes je v Lyone). Rakúsko bolo v roku 1938 okupované Nemcami. Keď sa v Interpole chopili moci nacisti, tak odtiaľ väčšina členských štátov odišla. My sme síce členským štátom Interpolu zostali, lebo sme boli nemeckým satelitom, avšak keďže s nami spolupracovali iba Nemci a ich ďalšie satelity (napr. Chorváti, s ktorými sme vtedy spolupracovali naozaj hojne), veľmi platné nám to nebolo.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#14880 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2018-07-31 20:51:44

#14879: právnik - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Nemožno sa dohovoriť. Hovoríme mimobežne.  Pre vás je správne to, čo hovorí zákon.  Pre mňa je špatné to, čo je neefektívne, alebo rovno kontraproduktívne.


Nepřihlášený uživatel

#14881 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2018-08-01 05:36:28

#14879: právnik - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

      Interpol vznikl dávno před EU, v roce 1923 z iniciativy vídeňského policejního ředitele johanna Schobera. V současnosti má sídlo ve francouzském Lyonu

    Má  statut stálého pozorovatele při OSN, který byl přijat hlasováním 51. Valného shromáždění OSN dne 15. 10. 1996 v New Yorku. President Interpolu se jmenuje Meng Chung-wej.

     Globální komunikační síť Interpolu je vylepšenou servisní službou a pracovním nástrojem mezinárodní policejní organizace a zabezpečuje předávání informací uživatelsky orientovaným způsobem. 

     Systém ASF je automatizovaný počítačový pátrací systém (ASF = Automated Search Facility), pomocí kterého může každá ústředna členského státu Interpolu získat informace z mezinárodních databází elektronickou formou ve velice krátkém reálném čase.

  Interpol  sdružuje demokratické i nedemokratické státy. Provádí šetření v zahraničí pouze v trestně-právních věcech a pouze na základě žádosti státních orgánů. 

     Členství, formálně zrušené v r.1952,  obnovila  Československá federativní republika (ČSFR) formální žádostí přijatou na 59. Valném shromáždění Interpolu konaném v kanadské Ottawě v roce 1990.
 https://cs.wikipedia.org/wiki/Interpol