Petice za záchranu porodnic v ČR

Quoted post

Iva

#21 Re: Kámen úrazu je úplně někde jinde

2011-12-01 15:12

#18: Pavel Zahradník - Kámen úrazu je úplně někde jinde

Nejde o to, zda my konkrétně máme VZP, já mám např. jinou pojišťovnu. Nevím, jak velkou část pojištěnců zahrnuje, ale obávám se, že to může být dost na to, aby malé porodnice svou sabotáží zruinovala.

Odpovědi

Pavel Zahradník

#28 Re: Re: Kámen úrazu je úplně někde jinde

2011-12-02 00:21:36

#21: Iva - Re: Kámen úrazu je úplně někde jinde

Ano, je pravda, že VZP těží z dominantního postavení na trhu a pokud přestane uzavírat smlouvy s některými porodnicemi, určitě je tím velmi poškodí. Ale na druhé straně musíme připustit, že na to má plné právo. Pokud se jí ty smlouvy zdají nevýhodné, nevidím jediný problém v tom ty smlouvy neprodloužit. Vy v takovém případě opravdu mnoho dělat nemůžete, vy jste udělala to nejdůležitější, našla si pojišťovnu, která vám onu službu zaplatí.
Problém je spíše u pojištěnců samotné VZP... Houfně se připojují k peticím, které toho stejnak mnoho nevyřeší, místo toho, aby se odhodlali k činu a změnili pojišťovnu. Já, jako pojištěnec konkurenční pojišťovny nikdy nepochopím, jak může mít VZP ještě dnes dominantní postavení na trhu. Již několik let se stále ocitá v problémech, mluví se dokonce o možnosti, že některé nemocnice nebudou s VZP prodlužovat smlouvy, protože jim neplatí. V takovém případě si najdu spolehlivějšího partnera a nebudu moci každoročně řešit, jestli pro mě zůstanou dveře ordinace zavřené nebo si to budu muset zaplatit z vlastní kapsy.