Zrusenie povinneho cipovania psov
Re:
Až do takého extrému hádam nikto nepôjde aby nedal očkovať psíkov proti besnote a proti prípadným psím chorobám.Veď ich máme v byte.Hrajú sa s deťmi a aj sami chceme aby boli naše psy zdravé.Besnota nebola vďaka očkovaniu. to netreba zľahčovať. Ja zas odkazujem Tým veterinárom ,ktorí budú cítiť ,že pes je živá bytosť a nebudú nás bonzovať, že im vopred patrí vďaka.Verím,že takí sú.
údajov a môže čeliť trestnému oznámeniu.Toto si mali veterinári už skôr uvedomiť a proti nezmyselnému zákonu sa mali prví postaviť.Nespravili to, tak teraz sa dostanú medzi dva mlynské
kamene.Na jednej strane klient na druhej strane vrchnosť.Ale chúďatá zvieratká ako k tomu prídu???
Veterinári ich majú liečiť a nie poškodzovať a vystavovať riziku vyplývajúceho z čipovania,ktoré je
proti prírode.
Re:
ja som podpísala a mám troch trhačov - najdúchov, sú kastrovaní, v seniorskom veku a nikto ma neprinúti dať im čip do krku. V najhoršom prípade si tie čipy kúpim a pripevním ich v nejakom vrecúšku na obojok, ale predpokladám, že náš veterinár je iný level a doteraz sa javil ako úžasný charakter , takže ma nebude nútiť tých našich dôchodcovských domalehov čipovať. Zajtra ideme na kontrolu s jedným z trhačov kvôli uchu, tak som zvedavá, ako sa mvdr. vyjadrí...
Re: Re: Re: nedam skontrolovať
#314: - Re: Re: nedam skontrolovať
dosť pochybujem, že policajti budú mať čítačky. ja som nevidela v BA mestských policajtov ani nepamätám. ich nezaujíma nič, kým nepríde k incidentu. takže stačí dodržiavať VZN, čiže pes na vôdzke, aby niekoho neohrozoval. náhubok, ak je to potrebné a inak nemá právo ťa kontrolovať, keď si nič neporušila....a ak by boli násilní, tka povedz, že pes je na 100% čipovaný a ty nevieš, či mu náhodou čip neputuje po tele...a možno mu aj vypadol...
Re: Pre anku 275 Re:nie som za to
#279: Mária - Pre anku 275 Re:nie som za to
mária sorry, ja sa nemám za čo hanbiť, ty sa hanbi, že nečítaš poriadne, kto čo píše a zbrklo osočuješ ľudí bez príčiny! prečo ma urážaš? reagovala som na to, že ľudia vyhadzujú psov, nie na TEBA!
Re:
nemôže. v tom momente môžeš nańho volať 158, že ti vnikol cudzí človek na pozemok a porušil tvoje základné ústavné právo
anke
Pre anku: Majiteľ problém nemá, lebo majiteľovi na tom psovi nikdy nezáležalo a tak ho nemá ani nijako označeného, ani prihláseného na úrade, ani na veterine, neplatí zaňho dane....nikto, kto investuje do psa, ho nevyhodí na ulicu...Tak si to napísala nie?Prečítaj si ešte raz tvoju reakciu na anoním č.1.,či si to namala napísať inak. Dakedy stačí pridať jedno slovíčko a vyznelo by to úplne inak. Podľa mňa majiteľ ktorý vyhodí psa na ulicu nieje majiteľ,ale.......,preto som to tak pochopila.
Ak sa ťa dotklo moje reagovanie ,prepáč .
Re: Předmět
K PRÁVOPLATNOSTI TEJTO ELEKTRONICKEJ PETÍCIE NECH SA VYJADRIA JEJ AUTORI, RESP. ZÁSTUPCOVIA PETIČNÉHO VÝBORU - MONIKA KONKOLOVÁ A LADISLAV SIPOS.
polícia nemá právo kontrolovať či má pes čip
Re: polícia nemá právo kontrolovať či má pes čip
#368: - polícia nemá právo kontrolovať či má pes čip
To by už malo byť jasné. Kontrolovať bude Regionálna veterinárna a potravinová správa s právom vstupu na miesto, kde je zviera držané a veterinári v ambulancii alebo na mieste, kde je zviera držané tiež s právom vstupu. Po slovensky - kontrolóri z veteriny alebo veterinári (doktor vet) majú právo vstúpiť na váš pozemok.
Re:
Oni si ich nepozrú. Ak sa petícia nezašle na kompetentné miesto tak sme ju podpisovali nadarmo.
kontrole kvality predávaných potravín, je predsa nemysliteľné aby sa každú chvíľu objavil nejaký
potravinový škandál,ktorý svedčí o zanedbaní povinností inšpektorov Štátnej veterinárnej správy
a nedôslednej činnosti Ministerstva pôdohospodárstva !!!!!!!!!
Re:
Veru. Plne súhlasím. Koľko času by si ušetrili na kontrolu potravin,ktoré sa k nám dostávajú zo záhraničia.Možno by sa k nám dostalo menej podradných potravin ,ktoré už západná Európa nechce.
Nechce sa mi veriť ,že Slovaci sú takí hlúpi,aby si zaslúžili takúto vládu.
Re:
Nehrnuli by sa ,keby neboli zastrašení pokutou.Včera sa môj psík zastavil pri dvoch starších ženách.Začali sme debatovať o psoch.Pýtali sa ma či už je môj psík začipovaný.Čudovali sa,keď som im povedala,že nie a ani nebude.Ony v najbližšom čase dajú. Na moju otázku,prečo,či s nimi pôjdu do zahraničia,povedali,že nie ,ale nebudú platiť takú veľkú pokutu.Takže preto sa "hrnú". Že čip môže spôsobiť problémy ,nato ani nereagovali.Prečo asi. Všade sa hovorilo o výhodách čipovania a nevýhody zamlčali.Jednoducho ak s nami chce vrchnosť zamávať,vie ako nato.Neverím ani tomu ,že regoinálna veterinárna správa,alebo veterinár budú chodiť po bytoch a kontrolovať či máme očipovaných psov.
| This discussion has been closed. |