NESOUHLASÍME S VRÁCENÍM MAJETKU CÍRKVÍM!!
Vzhledem k tomu, že jsem ateista, nesouhlasím ani se státním dotováním církví z mých daní. To bych mohla chtít dotovat spolek zahrádkářů, který je pro mě potřebnější než církev.Ale když už se Římsko-katolická církev odkazuje na učení Ježíše Krista a bibli svatou, měla by se tímto učením sama řídit, neboť Ježíš pravil: "DŘÍVE PROJDE VELBLOUD UCHEM JEHLY, NEŽ-LI BOHATEC BRANOU DO KRÁLOVSTVÍ NEBESKÉHO" - citát z bible. Což by znamenalo, že do nebe se nedostane žádný církevní hodnostář:-)
Souhlasím s navrácením , ale jen toho majetku , o který církve přišly evidentně po 28.2.1948 , NE JINÝ !!! ... a to ještě na základě řádně vypracovaného seznamu všeho nemovitého i movitého majetku a za stejných vlstnických majetkových podmínek k tomuto datu !!! Kompenzační cenu za nevydaný majetek , stanovit stejně , jako všem restituentům , kterým byl majetek v minulosti navrácen a opět pouze za majetek , který byl evidentně církevní . Vláda si chystá pěkný tunel , nebudou se třeba náhodou koaliční strany s církvemi dělit o případný přeplatek ?
Proč by se ty peníze nemohli využít pro vytvoření lepších pracovních k pracovním příležitostem pro nezaměstnané? Zvýšil by se tak počet pltců daní a současně by pokleslo čerpání peněz na podporu nezaměstnaných.
Umlcena pravda v primem prenosu
Re:
Až se naučí mluvit tak něco dostane. Člověk jako on nemá v politice co dělat měl by vzít na vědomý že zastupuje náš stát. To bude zase jednou ostuda.......
Vzhledem k tomu, že mne zajímá historie, vůbec nechci rozebírat, jak církev tzv "ke svému majetku přišla". Chudáci nevinní lidé, kteří přišli o majetek díky tzv. Čarodějnickým procesům a také díky válkám vedeným ve jménu různých bohů a církve v dějinách. Již vůbec v dnešní době nechci rozebírat, kolik mne jako daňového poplatníka ze můj život církev stála i když jsem ateista. A to jim mám ještě opět z mých daní platit nějaké pochybné restituce ohledně majetku který jim má být vrácen, ale který vlastně ani nevlastnili, pouze byli "nějací nájemci". Zamyslel se někdo nad tím, kolik peněz jim má za dobu co jsou placeni z mých a našich daní také z těchto pochybných restitucí odečíst ? Díky naší vládě, vůbec jako občan tohoto státu již přestávám chápat, co ještě budu ze svých daní "dobrovolně-nedobrovolně" platit. A jako poslední a pro mne největší odstrašující případ z poslední doby je to, že ve straně, která má k tzv. "křesťanství" nejblíže byl ještě nedávno jeden z největších přeběhlíků a převlékačů kabátů, který je schopen pro svoji kariéru a peníze udělat cokoli p. Kalousek. Již to, samo o sobě je pro mne důvod k podpisu této petice a také bohužel se začínám díky tomuto jméno pomalu stydět, že jsem Jihočech i když jsem na to byl vždy hrdý. Mohl bych toho napsat ještě více, ale to by bylo skoro na "nekonečný román. Raději končím.
Další neprůhledné rozkrádání majetku nás všech. Nikdko neumí konkrétně definovat jaký konkrétní majetek má být vrácen, ale jeho cena je už "odborně" stanovena. Jak to je záhada. Nebo důkaz nízkého IQ kohosi, což nepřipadá v úvahu a tak opět zůstává jen účelové rozkrádání jako při privatizaci.
| This discussion has been closed. |