NESOUHLASÍME S VRÁCENÍM MAJETKU CÍRKVÍM!!

Pěkné počteníčko

#951 Jak Tramtumberk platí své studentíky.

2013-01-23 23:55


http://www.csas.cz/banka/nav/o-nas/transparentni-ucet-28403923090800-d00018255 Transparentní účet číslo: 2840392309/0800 Pohyby na transparentním účtu k datu: 22.1.2013 Majitel Transparentního účtu: Karel Schwarzenberg Celkový zůstatek na běžném účtu: 5.152.721,77 CZK 16.01.2013 12:09:46 mzdy leden 16.1.2013 16.1.2013 Domácí platba 201306 308 -447.700,00
Poučná kniha

#952 Cikánský tábor v Letech v režii Schwarzenbergů ????

2013-01-24 11:55

Poučná kniha




http://www.uloz.to/xepzpjD/paul-polansky-boure-rar

Rodiče šéfa diplomacie Karla Schwarzenberga využívali k levné práci vězně z kárného a později sběrného tábora Lety u Písku. Uvedl to týdeník The Prague Post s odvoláním na nové vydání knihy Bouře amerického autora Paula Polanského. Nabízíme vám text, který na toto téma vyšel už v roce 2003.

Upozornění: následující stránky se vracejí do doby před vypuknutím druhé světové války a nejsou vhodné pro ty, kteří nechtějí znát historii pracovního tábora v Letech, pro ty, kteří nechtějí vědět, jakou roli při jeho vzniku sehrál šlechtický rod Schwarzenbergů, ani pro ty, které nezajímá, jak s tím vším souvisí otec našeho exprezidenta Havla.

Nepřihlášený uživatel

#953 Nevolím Karla.

2013-01-24 11:55


Nepřihlášený uživatel

#954 Lidumil Karel .......

2013-01-24 11:57

“Už od 18. století jsme budovali různá sociální zařízení pro lidi, kteří na našich pozemcích pracovali. A nikdy jsme je nerozdělovali podle toho, k jaké národnosti nebo náboženství se hlásí, všichni měli stejná práva, stejné výhody… Vždycky jsme se také starali o archivy. Schwarzenbergové jsou prostě střízliví správci.” Karel Schwarzenberg

http://www.nevolimkarla.cz/karel-miluje-cikany-eskymaky-stejne-jako-jeho-otec/
MIP

#955

2013-01-24 19:38

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6m5cW0UhLqs

Po shlédnutí tohoto klipu mladé umělkyně, který mne úplně uzemnil, jsem jen těžko hledala slova,ale někdo to v diskuzi vystihl přesně: "Panenko Maria Podsrpenská, vidíš to ?

To by mohla být knížecí hymna, studenti by ji určitě ocenili a kdyby s tím večer Moravec Schwarzengerga uvedl, nebylo by co řešit. Toto video stojí za vidění, vřele doporučuji.
Jedině Karelllllllllllll...

#956 Studentíci zaspívejte si

2013-01-24 19:39

MIP

#957 Jak Tramtumberk platí své studentíky.

2013-01-24 19:40

Pěkné počteníčko


http://www.csas.cz/banka/nav/o-nas/transparentni-ucet-28403923090800-d00018255 Transparentní účet číslo: 2840392309/0800 Pohyby na transparentním účtu k datu: 22.1.2013 Majitel Transparentního účtu: Karel Schwarzenberg Celkový zůstatek na běžném účtu: 5.152.721,77 CZK 16.01.2013 12:09:46 mzdy leden 16.1.2013 16.1.2013 Domácí platba 201306 308 -447.700,00

Nepřihlášený uživatel

#958 Další válečný hrdina ostře naložil knížeti, jeho mládeži a novinářům

2013-01-25 19:44

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Dalsi-valecny-hrdina-ostre-nalozil-knizeti-jeho-mladezi-a-novinarum-260743
Další válečný hrdina ostře naložil knížeti, jeho mládeži a novinářům

EXKLUZIVNĚ Jako za starých časů na frontě. Čeští váleční veteráni se spojili ve snaze bránit svého bojového druha. Vadí jim mediální lynč, který se snesl ze strany pravicových médií na hlavu hrdiny od Sokolova, Kyjeva, Dukly a Ostravy, generála Alexandra Beera.
Autor: bojovnici-za-svobodu.webnode.cz
Popisek: Plk. Pavel Vranský
25.1.2013 8:18

„Útoky na generála Beera jsou útoky na odpůrce Schwarzenberga. Naše pravicově smýšlející veřejnost, a naprosto v politickém ohledu ignoranti, když chce někoho urazit nebo zesměšnit, tak vytáhne kartu komunismu. Proč? Je to tak snadné. Naše mládež je snadno manipulovatelná, většina naprosto neznalá dějin vlastního národa, ani Evropy a druhé světové války, se dá nachytat na všechno. Jediná možnost je litovat je a jejich budoucnost, než naberou rozumu,“ řekl exkluzivně pro ParlamentníListy.cz válečný veterán z bojů v Polsku, který zažil bolševickou internaci, Tobruk i nebe nad Atlantikem a západní Evropou, Pavel Vranský. Ten se zároveň postavil ve čtvrteční prezidentské debatě v České televizi Karlu Schwarzenbergovi s dotazy, týkajícími se Benešových dekretů, sudetských Němců a následně i ministrem podpořených reformních zákonů. Schwarzenberg mu ale namísto odpovědi vpálil, že neargumentuje, ale pouze kritizuje.

SLEDOVALI jsme:

Kníže v duelu se Zemanem vyjel na válečného hrdinu: Vy neargumentujete!

Moravec straní Schwarzenbergovi, tvrdí veterán

Manipulace s veřejností je podle Vranského, letce a „tobrucké krysy“ (jak se hrdě nazývají Britové, Australané, Poláci a Češi, kteří před Němci a Italy uhájili strategický africký přístav Tobruk - pozn. red.), vepsána do účelu médií. „Začíná to reklamou a jde přes volby, politické přesvědčení až po otázky války nebo míru. Je to vidět i při nynějších debatách ve veřejnoprávních médiích: jakmile začne Zeman získávat ve své odpovědi převahu, je velmi rychle přerušen moderátorem. Bohužel, naše generace, odchovaná na školách i veřejností k lásce k zemi, kde se narodili, kde mají své rodiče, příbuzné, přátele a k její minulosti, tak ta odchází. Osobně se domnívám, že s pocitem, že svou úlohu splnila a učinila vše, co bylo v jejích silách pro snesitelnou budoucnost svých spoluobčanů. Pocit zmaru ale nemám, i když to, v jaké společnosti dnes žiji, by mohlo evokovat myšlenku na vystěhování. To však neučiním, zůstanu zde tak jako v minulosti v dobrých i zlých časech. Příliš jsem spjat s touto zemí,“ říká hrdě ParlamentnímListům.cz Vranský na otázku, zda by šel dnes znovu za tuto zemi bojovat, kdyby věděl, kam až v ní dospěje politická nekorektnost a uchvácení většiny českých médií do německých rukou.

„Zdá se, že to, co se nepodařilo Hitlerovi, daří se nadnárodnímu kapitálu prostřednictvím masivních investic nejen do hospodářství, ale také do médií a vědomí původních občanů tohoto státu, kde jim už téměř nic nepatří. Bohužel s jejich vydatnou sebemrskačskou pomocí,“ dodal Vranský, který podle svých slov odpověděl na otázky podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

Psali jsme:

Přituhuje, další bojovníci proti Hitlerovi se postavili knížeti. A dost silně
Hrdina od Sokolova, nositel Řádu Bílého lva zúčtoval se Schwarzenbergem. Čtěte

Tankisté stojí za Beerem

A nebyl sám, koho nadzvedly ze židle nejen nepochopitelně antičeské argumenty Karla Schwarzenberga, ale i následná hysterie jemu blízkých médií. Na obranu práva mít svůj vlastní názor i spolubojovníka z bojového tanku se k Vranskému připojil další válečný veterán a jeden z nejslavnějších československých tankistů Mikuláš Končický.

„Ti, kteří je na vlastní kůži prožili, bojovali v domácím i zahraničním odboji, ti, kteří nám svobodu zajistili, ti, kteří znají dějinné souvislosti a poučili se z nich, snad mají právo se jako občané nahlas vyslovit i ke kandidátovi na prezidenta, jestliže s ním nesouhlasí. Udělali to přímo a na rovinu. Férově, jak je to život naučil. Ostatně brigádní generál Beer jasně řekl: Nedělám podpásovky, říkám to otevřeně! To je slovo člověka, který jako voják přísahal věrnost republice a této přísaze zůstává věren,“ řekla pro ParlamentníListy.cz mluvčí Českého svazu bojovníků za svobodu Jana Časnochová v reakci na řadu nevybíravých útoků, které po vystoupení bojovníka od Sokolova přišly na web svazu. „A také nesmíme zapomínat, co se před jejich vypuknutím dělo. Pokud tohle nedokážeme, je nehistorické od stolu dobře najedeného člověka, který válku nikdy nepoznal, soudit a nálepkovat,“ dodala Časnochová.

Nepřihlášený uživatel

#959 Sadističtí Češi vraždili Němce

2013-01-25 21:44



Sadističtí Češi vraždili Němce, vysílá ČT. Vojenský historik: Platí to Němci

V případu nalezení hromadného hrobu asi 15 lidí u Dobronína na Jihlavsku, kdy mnohá média zvedla vlnu hysterie, že sadističtí Češi divoce po válce vraždili Němce, se nedávno objevily nové důkazy, které tvrdí opak. O nich se ovšem už příliš nepíše. ParlamentníListy.cz oslovily s žádostí o rozhovor historika Eduarda Stehlíka. Ten masově vyvolávanou hysterii razantně odmítá.
Autor: Hans Štembera
Popisek: Eduard Stehlík
10.11.2011 21:38
Když byly před více než rokem na základě tvrzení německé spisovatelky Kennelové objeveny kosterní pozůstatky v hromadném hrobě na louce Budínka u Dobronína, vzedmula se velká lavina rozhořčených reakcí z řad novinářů, některých politiků a dalších veřejných osobností s tím, že Češi evidentně hromadně a extrémně drasticky vraždili po skončení války německé obyvatelstvo a je tedy třeba se Němcům omlouvat a napravovat staré křivdy.

K tématu:
Vyvraždění Němců v Dobroníně má prý na svědomí jejich krajan

Dějiny nezačínají 9. května 1945

Postupně se ale zjišťuje, že pachatelem nebyli Češi, ale nejspíš naopak samotní Němci, kteří si vyřizovali osobní účty. Historik z Vojenského historického ústavu podplukovník Eduard Stehlík, odborník na problematiku druhé světové války i následujících událostí v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz detailně rozkrývá souvislosti celé kauzy.

Stehlík nijak nepopírá, že se u nás po skončení války děly mnohdy strašné věci, ale není možné na to dnes nahlížet tak, že dějiny začínají 9. května 1945.

„Tady se dlouhých šest let něco dělo, šlo skutečně o bytí nebo nebytí českého národa a druhá věc, pochopitelně situace po takové záležitosti jako byla druhá světová válka, může dát určitou moc lidem, které bych označil za patologickou spodinu. Objeví se osoby, které zneužijí situace k tomu, aby si vyřizovaly účty nebo se pomstily za konkrétní příkoří z minulých let," uvádí pro ParlamentníListy.cz Eduard Stehlík.

Sudetští Němci tvořili polovinu personálu Gestapa

Nyní se navíc zjistilo, že mělo tehdy jít o vyřizování účtů mezi politickými vězni německé národnosti vůči pronacistickým Němcům, kteří své levicově smýšlející spoluobčany udali a ti se právě na základě jejich udání dostali na koncentračního táboru, což podle Stehlíka samozřejmě nikoho neopravňuje k tomu, aby vraždil, nicméně to ukazuje, že je potřeba se tím začít zabývat velmi pečlivě.

Psali jsme:
Posselt: O zločinech na Němcích je třeba diskutovat. Pěkně v klidu

„Nejen v roce 1938, kdy republiku pomáhali rozbít, ale i za války, kdy polovinu personálu úřadoven Gestapa na území Protektorátu tvořili právě sudetští Němci, se celá řada z nich opravdu podílela na největších zvěrstvech, jako třeba povraždění lidických dětí. Hlavní personou, která to měla na starosti, byl sudetský Němec, drogista ze Šumperka," vysvětluje historik.

Havlova omluva byla naivní

„Určitá msta tu po válce byla, třeba málokdo si dnes dovede představit, že byla přijata změna českého pravopisu, kdy se slovo Němec začalo psát s malým písmenem," sděluje vojenský historik a dále doplňuje, že „tu byla obrovská zkušenost z těžkého období Protektorátu, kdy běželo o holou existenci našeho národa. Ty jednotlivé násilné excesy jednotlivců nechci rozhodně nijak bagatelizovat, je ale potřeba to všechno vnímat v souvislostech co se tehdy odehrávalo, jaké byly nálady v obyvatelstvu a po čem to přišlo. Jednoduše řečeno, my jsme si nezačali."

Dnes se toho pochopitelně velmi rádi chytají potomci sudetských Němců, kde se ovšem podle Stehlíka není čemu divit. „Bohužel se k nim ale přidává mnoho českých novinářů a to systematicky od roku 1990. Nebo třeba omluva Václava Havla. Můžete to vnímat i jako nadčasové gesto, ale jestliže on očekával, že potom se nám někdo omluví za okupaci a za to vraždění, tak žádná omluva nepřišla, to bylo naivní," je přesvědčen podplukovník.

Čtěte také:
Členové ČSNS natřeli kříž německých obětí v Dobroníně na růžovo

Česká televize lže a účelově manipuluje s fakty

Spousta médií podle něho kolem případu rozvíjí až šílenou hysterii ve prospěch Německa a sudetských Němců. „Jsem naprosto konsternován činností České televize. Považuji za naprosto neskutečnou věc odvysílat dokument Zabíjení po česku, ve kterém jsou účelově sestříhány záběry, kde je popraveno několik lidí německé národnosti v civilním oblečení příslušníky Rudé armády v reakci na zákeřné zavraždění sovětských vojáků německým sniperem po uzavření příměří. A v tomto dokumentu je jasně podsouváno, že to spáchali Češi!" líčí naštvaně historik.

„Když jsme se proti tomuhle z Vojenského historického ústavu ohradili a předložili konkrétní důkazy, že to tak nebylo, tak reakce ČT byla taková, že vytvořila druhou účelově sestříhanou reportáž, kde nechají jakéhosi pamětníka hovořit k úplně jiné události, ale sestříhají to tak, že to vypadá jako k tomu původnímu případu, to jsou naprosto šílené věci, které nemají nic společného se seriózní žurnalistkou ani dokumentaristikou," vysvětluje dále.

Režisér od Němců inkasoval 10 tisíc eur

„To je pouze účelová manipulace s fakty a můžu se ptát, jestli to ten Ondráček (autor reportáže ČT - pozn. red.) dělal jenom z blbosti nebo jestli čekal, že za to od Němců těch deset tisíc eur dostane. Které nakonec dostal...," sděluje ParlamentnímListům.cz šokovaný Stehlík.

Psali jsme:
Zahradil: Ohýbáme hřbet před sudeťáky. Je mi na blití

Podle něho je naprosto neuvěřitelné, že veřejnoprávní televize jako jediný příspěvek k šedesátému pátému výročí osvobození odvysílá Zabíjení po česku. Stehlík je přesvědčen, že je to takový skandál, jaký by v jiném státě stál hlavu celé vedení daného média.

Na tohle téma, jak Stehlík vysvětluje, je potřeba se dívat velice pečlivě, ale je rozhodně nesmysl sypat si popel na hlavu za zločiny, které spáchala velmi úzká skupina lidí.

Prezident Klaus vyjádřil mínění většiny Čechů

„Skutečně mě velmi potěšila reakce pana prezidenta, která byla naprosto dokonalá, a když se podíváte na internetové diskuse bezprostředně po tomto jeho vyjádření (Projev prezidenta republiky v Terezíně 15.5.2011 - pozn. red.), tak řada lidí, kteří s prezidentem nesouhlasí, tak i tady řekli, že jim mluví z duše. Z toho je vidět, že lidé to v naprosté většině jako problém chápou. Řadu let poté jsme vsunování do role viníků, jako bychom snad mohli za rozpoutání války nebo vraždy milionů lidí, to je neskutečné," řekl redakci historik Stehlík.

Zajímavé podle něho je, že poté, co Vojenský historický ústav vystoupil v reakci na reportáže v ČT, tak proti ústavu zaútočilo několik historiků a když si potom o těch lidech Stehlík hledal informace, zjistil, že jeden dělal doktorát v Hamburku, druhý v Berlíně a další v Göttinghenu.

Čtěte také:
Klaus v Terezíně: Kontext válečných hrůz se zamlčuje. A to je chyba

„Dostali tam nějaké granty a podle toho se chovají. Jak se říká, koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Měl jsem z toho zvláštní pocity, neslyšeli na žádné argumenty a bez znalosti faktů se hned pouštěli do polemik. Přitom fakta celého tohoto případu jsou naprosto jednoznačná, existují k tomu veškeré potřebné záznamy a důkazy. Veřejnost je manipulována, že Češi tam vraždili Němce a přitom to není vůbec žádná pravda," doplňuje historik.

Česká televize za dokumentem stojí a byl prý profesionání

Stehlík zmínil také závěry antropologických zkoumání nalezených tělesných pozůstatků, na nichž vědci nenašli jak žádné stopy po průstřelech, tak ale ni po nějakém násilném ubití. „Pro novináře to už ale není vůbec tolik zajímavé, jako když psali, že Češi nevinné Němce utloukli lopatami a sekyrami. Ač tedy vědecké zkoumání dokládá opak, nikoho to už nezajímá," uzavřel pro naši redakci Stehlík.

K tématu:
Podpořte vyšetřování zločinů, chtějí sudetští Němci po české vládě

ParlamentníListy.cz se obrátily na mluvčího České televize, aby výše vyjmenované skutečnosti s veřejnoprávním médiem související okomentoval a zdůvodnil postup jejich reportérů.

Psali jsme:
Zahradil se zlobí na "sudeťáckou" Českou televizi. Ta mlčí
„Česká televize i pan režisér Ondráček jsou jednoznačně přesvědčeni, že reportáže byly v naprostém pořádku a zcela profesionálně zpracovány. O stížnostech v tuto chvíli nemám žádné informace," reagoval stručně mluvčí ČT Ladislav Šticha.
Hymna studentů z Třeboně

#960 Ukážu ti výstřih, ty pookřeješ Karlíku

2013-01-26 18:13

Text písně Bereniky Kohoutové "Volím Karla":

Volím tebe Karle, tak mě hobluj a vař,
postavím Ti harém, vyzpívám svatozář.
Polož spící hlavu, ke mně do klína,
a pak až tě zvolej, vem mě do kina.



Svý pankáčský kosti na Hradě ohřeješ,
ukážu ti výstřih, a ty pookřeješ.
Napěchuj si dýmku, začíná tvá mise,
nedovol ať skončím po volbách zas s hlavou v míse.



Buď náš poklad a náš šperk,
buď prezident Schwarzenberg.
Buď náš děda, buď náš král,
buď ten Karel, co to dal.

Nepřihlášený uživatel

#961

2013-01-27 12:16


Nepřihlášený uživatel

#962 Přežili jsme konec světa

2013-01-27 12:21

Berenika

#963 Kohoutové hlava v míse

2013-01-27 12:26

Pro studenty z Třeboně

#965 Skuhrání ukřivděných chlapečků, kteří se navzájem dlouho ujišťovali jak jsou skvělí, silní a báječní

2013-01-27 12:37

http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Bum-prask-Doktor-Macek-zle-utrel-skuhrajici-fanousky-knizete-260974

Celá glosa doktora Macka:

Jací opravdu byli a jsou, se ukazuje při projevech sympatizantů poraženého prezidentského kandidáta. Opravdu se projevují jako tolerantní demokraté a vzdělanci?
Zatím se to - s přihlédnutím ke komentářům v mediích a k debatám na sociálních sítích - opravdu tak nejeví.
Spíše lze pozorovat skuhrání ukřivděných chlapečků, kteří se navzájem dlouho ujišťovali jak jsou skvělí, silní a báječní, než přišli kluci z vedlejší vesnice a nabančili jim. A tak se alespoň navzájem utěšují, že kdyby se bojovalo podle jejich pravidel a na jejich humnech, byli by skvělí a vyhráli by. A navíc, co je to za vítězství, když ti hoši od vedle mluví jiným dialektem, vrtají se v nose a neumějí se tak svěle plácat po zádech jako oni? A ani ti burani z okolních vesnic jim nepřišli na pomoc!
Opravdových osobností, kteří jsou nad věcí, je mezi nimi vidět velmi, velice, převelice poskrovnu!
Ostatním se hroutí svět: ne ten skutečný, ale ten převážně v Praze vysněný a mediálními spanilými jízdami šířený.
Obávám se ovšem, že se nevrátí do reality a nezačnou tedy každodenně politicky pracovat na alternativním „nezemanovském“ programu, aby s ním příště slavně vyhráli, ale s pravděpodobností hraničící s jistotou se ukřivděně pustí do tradičního českého okopávání nohou protivníka…

Nepřihlášený uživatel

#966 dejte si pořádné pití

2013-01-27 15:23


Nepřihlášený uživatel

#967 Jan Kraus obvinil Zemana, že chodí s vlastní dcerou. Jan Kraus má na sebe kontakt zde: www.jankraus.

2013-01-29 01:58

Jan Kraus
Včera
U nového prezidenta mám zatím jen dvě podezření: Že mluví i ze spaní a že chodí s vlastní dcerou...
2.836To se mi líbí · Přidat komentář · Sdílet

Toto se líbí uživatelům Kateřina Trojanová, Veronika Coufalová, Katarina Behun Makelova a dalším (21.340).
2 z 1.277
Zobrazit předchozí komentáře
Radek Skládal sorry 1. slečna
Před 21 minutami
František Mochar Jan Kraus neunesl prohru:,
Krausi měl by jste se stydět ,měl jsem o vás slušné mínění ale klesnout až takto hluboko to jsem od vás nečekal.Nedivím se těm mladým soplákům že neunesli prohru .Toto jste přehnal.Mám dojem že toto omluva nespraví .Jste ubožák bez charakteru dáváte těm mladým pěkný příklad parlamentní demokracie ,u mne jste skončil a věřím že u spoustu lidí.Je mi vás jistým způsobem líto a asi by jste měl navštívit psychiatra .Máte vlastní děti???? A máte je rád?? Po tomto článku o tom pochybuji Jste ubožák.
Před 17 minutami
Hloubáček

#969 Zase jeden tunel

2013-01-29 14:09

NESOUHLASÍME S VRÁCENÍM MAJETKU CÍRKVÍM!!!!!!!
Je to tunel, nic jiného než tunel posvěcený PS ČR.
zdesel

#970

2013-01-29 16:59

Nikdy žádný majetek nevlastnily,tak jim není,co vracet!Majetek měly vždy propachtovaný a mohli s ním hospodařit!

Nepřihlášený uživatel

#971

2013-01-30 00:44

Nejedná se o vrácení majetku, ale o další - tentokrát závratný tunel.

Nepřihlášený uživatel

#972 Článek o restitucích církevního majetku

2013-01-30 15:09

Restituce
Josef Klíma
Restituce majetku církví ? Nikoli ... je to megatunel! Když jsem 10.1.2012 psal článek na téma darování majetku církvím ani jsem netušil, jak velikou budu mít pravdu se svou lehce konspirační teorií o tom, u koho nakonec skončí majetek, který hodlá Kalousek,
Schwarzenberg a spol. církvím darovat.

Zde nabídnu nejprve k opakovanému přečtení ten starší článek
(http://voksay.blog.idnes.cz/c/240324/U-koho-nakonec-skonci-majetek-vraceny-cirkvim.html)


.......a pojďme si říci, co se nového "profláklo" . Máme zde věc, o které se vůbec nemluví, jako by se nikdy nestala ..... evidentně si stávající vedení církví velmi přeje, aby se tu skutečnost veřejnost nikdy nedověděla, a aby se na ní zapomnělo : Federální shromáždění ČSFR 1.srpna 1991 schválilo "výčtový zákon, kterým se restituovaly majetky církví a náboženských společností."
Jako důkaz onoho vstřícného kroku mezi státem a církví bylo prohlášení tehdejšího kardinála
Františka Tomáška, že to je poslední nárok, který církev vznáší! Nejen on, ale i další opoziční představitelé se vyslovili pro restituční tečku.Kardinál Tomášek upozornil také na to, že
nejde o žádný majetek zabavený komunisty, jak tvrdí ti, kteří se těší na příspěvky do stranických kasiček a konta jedinců...,, !!! Úplné vypořádání poměrů s římskokatolickou církví tedy proběhlo 1.8.1991 !!!

Právník a vedoucí katedry práva Bankovního institutu Aleš Rozehnal vypracoval analýzu ze které vyplývá, že právo, které měla církev k majetku, který užívala, nebylo právem, i když se vlastnickému právu podobalo.
Oproti vlastnickému právu totiž podléhalo řadě omezení. Naopak majetek, který má být podle předkládaného návrhu církvím vydán, na rozdíl od minulosti žádným omezením podléhat nebude, a subjekt ho obdrží, bude odlišný od právnických osob, kterým byl vyvlastněn.
O majetek v případě katolické církve přišla veřejnoprávní instituce, která se při proměnách
legislativy proměnila v soukromého vlastníka.

Prohlašované restituce jsou tedy pouze zavádějícím názvem pro naprosto nové uspořádání
majetku a jeho systémové zařazení .... politicky nekorektně řečeno jde o darování majetku
soukromým subjektům, který mu v roce 1948 rozhodně nepatřil , protože tento soukromý subjekt prostě neexistoval ... jinak řečeno, jde o krádež a vytunelování státního majetku ve prospěch soukromého subjektu !

Další právní rozbor od profesora Právnické fakulty UK Václava Pavlíčka, odborníka na ústavní právo a Benešovy dekrety říká : "Za první republiky nikdo nepochyboval o tom, že majetek katolické církve má veřejnoprávní charakter."
Když návrat k tomuto stavu není možný, stát by katolické církvi vydávat majetek neměl! A ještě je tu jedna důležitá otázka:
Je všeobecně známo, že třeba v případě katolické církve podléhá veškerý její majetek přímo správě Vatikánu. Je součástí majetku Vatikánu - ergo darované nemovitosti a pozemky se stanou majetkem cizí mocnosti ..... a ejhle ....čin, který naruší územní celistvost České republiky ve prospěch cizí mocnosti .... a to je přeci vlastizrada ! Osobně bych byl klidně pro to, co navrhoval kolega Vereš ..... každý poslanec a senátor, který bude hlasovat pro zákon v navrhované době, byl okamžitě obviněn z TČ vlastizrady a pochybení při správě veřejného
majetku.
Ale teď k nejdůležitější části, která se týká mé malé "konspiračky" v předchozím článku .... provalilo se totiž to, že velké developerské firmy ...česky řečeno "překupníci s pozemky" ... už teď vyjednávají s církvemi o výměnách a odkupu lukrativních pozemků,
které mají církve dostat. Takovou výměnu musí schválit Pozemkový fond a světe div se .... O potvrzení směny žádaly stát také dvě pražské firmy Duplicatus a Real 24, v nichž působí
ekonom pražské arcidiecéze a zároveň vedoucí správy majetku na Arcibiskupství pražském Karel Štícha, jako předseda dozorčí rady. Duplicatus si vyjednal směnu pozemků s římskokatolickou farností v pražských Stodůlkách a Real 24 se dohodl s farností v Uhříněvsi. Jak vidíte ... samotní církevní funkcionáři a lidé napojení na církev se velmi angažují v tom, jak na předpokládaném darování majetku církvím pořádně vydělat. Jde o miliardy, za něž lze developerským společnostem lukrativní pozemky rozprodat.
Vzhledem k tomu, jaké čachry se dějí neustále s územními plány v Praze a dalších městech v ČR, jde spíše o desítky miliard.
A jse m si jistý, že politici jako Kalousek, "kníže Schvrzenberg" a další velmi angažovaní v přípravě
tohoto megatunelu, to vše velmi dobře vědí a hodlají si taky pořádně "zasosat" ze státního majetku
ve svůj prospěch. Braňme se občané !!!
Zabraňme darování majetku a stovekmiliard církvím !!! Zabraňme největšímu tunelu od dob velké
privatizace !!!

A někteří hlupáci chtějí tuneláře knížete za prezidenta. Co k tomu dodat???????????????????????
Petr

#973 Cirkevní restituce

2013-01-30 18:04

Nasrat !!

Nepřihlášený uživatel

#974

2013-02-02 23:58

Některé církve vznikly až po roce 1989, jiné někdy v 60-tých letech. Pochzbuji, že v té době měly nějaký majetek (leda by jim ho dali komunisté)... Tak JAK JE MOŽNÉ, ŽE (HLAVNĚ PRVNĚ JMENOVANÁ SKUPINA), bude dostávat nějaké „odškodné“. Včdyť tyto tzv. „nároky“ zavánějí na sto honů podvodem!

Nepřihlášený uživatel

#975

2013-02-03 03:54

Co je majetkem občanů o tom nesmí rozhodout vláda,bez souhlasu lidu.Navíc v restituci byly rozhodování proti právní.