Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.


Nepřihlášený uživatel

#2801

2012-01-06 12:14

Havel nadělal víc škody než užitku pro tento stát. První dva roky po revoluci jsem mu fandil, ale pak mu šlo jen o to, aby se zalíbil západu (zrušení zbrojního průmyslu atd.)a vzal si zpět svůj majetek. Bylo toho daleko víc. Nebyl samozřejmě sám. Ale toto jen k němu samotnému.

Nepřihlášený uživatel

#2802

2012-01-06 12:35

Jsem ráda,že tato petice vznikla,jen doufám,že dojde ke správnému cíli a to zbytečně si neidealizovat prosté občany,za které se pan Havel vydával a nevyhazovat oknem miliony,které jsou zapotřebí investovat jinde.Denně ukazuje televize,kde všude chybí.

Nepřihlášený uživatel

#2803

2012-01-06 12:36

Václav Havel není podle mě osobou,která se zasloužila o český stát.Pojmenovat letiště Ruzyně po tomto kontraverzním politikovi není podle mě rozumné.

Nepřihlášený uživatel

#2804 Re: Re:

2012-01-06 12:48

#2799: - Re:

A kde je to letiště JFK? Tipuji nejspíše Dallas.

janus

#2805 Re: Re: absolutní nenávist komunismu !!

2012-01-06 13:29

#88: komunista - Re: absolutní nenávist komunismu !!

 

V demokracii jsme diky mysleni Gorbaceva a jeho dohodou s Reaganem, a jejich stahnuti z vychodni casti nemecka a jeho opetovnemu sjednoceni (za ktery Nemci mimochodem zaplatili Rusku).

Havel se vezl na vlne popularity, na vznik "demokracie" a polistopadoveho usporadani v cechach mel asi takovej vliv jako teplota na saharsky pousti.


Nepřihlášený uživatel

#2806

2012-01-06 14:07

prostě NE!!!

Nepřihlášený uživatel

#2807

2012-01-06 14:23

Souhlasím se vším co napsal pan Kellner

Nepřihlášený uživatel

#2808

2012-01-06 14:39

Prostě nesouhlasím,Ruzyň je Ruzyně má svojí slávu a ta bude vždy nezaměnitelná!!!

Nepřihlášený uživatel

#2809

2012-01-06 14:59

Stačí se rozhlédnout po té "naší" republice, a není co k tomu dodat.

Nepřihlášený uživatel

#2810

2012-01-06 15:12

Název letiště Praha Ruzyně má již mnohaletou tradici, myslím že je obchodně i organizačně nevýhodné jej přejmenovat. Dále je název Praha Ruzyně je spjatý s rozvojem letecké dopravy v naší zemi. Z tohoto letiště odlétala a také se vracela spousta osobností, sportovců i nás občanů téhle země a název Praha Ruzyně v nás vždy bude vyvolávat nostalgii po dálkách a cestování. Je škoda měnit tradice i staré dobré tradiční názvy a značky.

Nepřihlášený uživatel

#2811

2012-01-06 15:31

Politici, pokud si letiště konečně všimli, by se měli spíše zaměřit na jeho fungování a udržitelnost této firmy. Mluví se o přejmenování letiště, ale již se nemluví o tom že letiště nyní táhne náklady na prodělečné České Aerolinie. Ziskové letiště nyní financuje prodělečné ČSA, které ekonomicky položilo vedení pana Tvrdíka a jeho následovníci. Paradoxně při spojení těchto firem byl ponechán střední management z Aerolinek a naopak lidé z letiště byli propuštěni. Z důvěrných zdrojů vím jak se v rámci tohoto podniku nyní plýtvá prostředky, přesně ve stylu ČSA.
Tak že pokud má někdo z politiků čas se zabývat názvem letiště, připadá mi to v této situaci jako nepodstatná zábava a rozmar, který navíc bude ještě něco stát. Ale možná je to další tunel a možnost jak si nechat zaplatit nová loga, nápisy, tištěné materiály a systémové změny.

Nepřihlášený uživatel

#2812

2012-01-06 16:17

Naprosto se ztotožňuji s názorem autora petice.Stejně jako on jsem nikdy nebyl členem KSČ, z SSM jsem vystoupil v roce 1981 v době středoškolských studií (na rozdíl od většiny těch, kteří tady v diskusi všechny odpůrce přejmenování napadají coby komouše),na jaře 1989 jsem podepsal Několik vět a do roku 1993 jsem V.H.velmi uznával.Ale pak už byl pro mě jen jedním velkým zklamáním. Pasoval se do role moudrého humanisty, ale nikdy nepozvedl hlas proti rozbíhajícímu se soukolí mafiánských praktik,proti válkám, naopak je hlasitě podporoval.Podle mě to byl ješita,kterému dělalo dobře, že z něj svět udělal ikonu revoluce.Nedokázal se povznést nad tuto jeho roli a ochotně ji přijal.Jistě zemřel v mylném dojmu, ve kterém ho okolí utvrzovalo,že je mesiáš.Svatozář, kterou se mu nyní snaží jeho věrní vytvořit,mu nepřísluší.Zklamal ideály,kterým jsme v r.1989 věřili a jež tehdy sám hlásal, a zklamal spousty lidí,kteří v něj vkládali svou důvěru, včetně své věrné manželky Olgy.Pokud mermo mocí chce někdo přejmenovat Ruzyni, nechtˇse inspiruje v zahraničí, např.v Maďarsku (letiště Ference Liszta) nebo třeba v Ostravě (letiště Leoše Janáčka) a pojmenuje Ruzyni např.letiště B.Smetany.Nebude potom zapotřebí po letech znovu letiště pojmenovávat.
Zdravím všechny, včetně příznivců V.H. a přeji všem úspěšný nový rok.

janus

#2813 Re: Re: nespokojený občan

2012-01-06 16:37

#772: - Re: nespokojený občan 

 

Jses v historii nevzdelanej debil. Vetsinu majetku (pres 75% prumyslu) zestatnil uz v roce 1946 "kapitalisticky" rezim, komousi pak zestatnovali mensi podniky (pod 150 zamestnancu) a kolektivizovali venkov.
Nemesis

#2814 Re: Re:

2012-01-06 17:28

#2799: - Re:

Už to tu bylo napsáno vícekrát a i já jsem to psala, ale pro ty méně čtivé nebo chápavé : JFK si letiště zasloužil - za prvé byl zastřelen a za druhé jemu šlo především o lidi, viz to že chtěl zrušit FED (která má i s námi souvislost a je to společnost na odírání obyčejného lidu) a omezit CIA (což také nejsou žádní hodní hoši, jak je to v přiblblých amerických filmech a seriálech) - JFK prohlásil toto :

"Celý svět stojí proti monolitické konspiraci, která se opírá hlavně o skryté prostředky, aby šířila sféru svého vlivu – zakládá se na infiltraci namísto invaze, na podvratné činnosti namísto voleb, na zastrašování namísto svobodné volby, na partyzány v noci namísto armád ve dne.  Je to systém, který upsal velké lidské a materiální zdroje do budování pevně upletené, vysoce efektivní mašinerie, která kombinuje armádní, diplomatické, zpravodajské, ekonomické, vědecké a politické operace."

Tím myslel židozednáře (patří mezi ně Havel - Římský klub např. nebo Vondra a Schlafenberg - skupina BILDERBERG), kteří ovládají pomocí bank, státních organizací, politiky nás obyčejné občany, které z nás ždímají pouze peníze, které již ani nejsou kryty zlatem (čili se dají teoreticky rovnat toaletnímu papíru).

Havlovi šlo nejdříve o sebe, potom o sebe a poté možné o někoho jiného. Nasadil si masku naivky, a ovčané mu to snědli i s navijákem.

"Za co vaše vláda platí, přesně to také dostává. Když to pochopíme a potom se podíváme na vládou financované vzdělávací instituce a uvidíme studenty a způsob vzdělávání, který je vytvořený státními penězi, logika nám poví, že pokud by situace na školách nebyla v souladu s tím, co stát a vláda chtějí, tak by to vláda změnila. Podstatné je tedy to, že vláda dostává přesně to, co si objednala. Oni nechtějí, aby vaše děti byly vzdělané. Nechtějí, aby jste příliš přemýšleli. To je důvod, proč je naše země a celý svět tak prosáklý zábavou, masmédii, televizními programy, zábavními parky, drogami, alkoholem a všemožnými druhy zábavy,určené k tomu, aby byla lidská mysl permanentně zabavená. Aby jste se náhodou nedostali do cesty důležitým lidem jen díky tomu, že budete příliš myslet. Měli by jste se probudit a pochopit, že někde tam venku jsou lidé, kteří ovládají vaše životy a vy o tom ani nevíte. Máme velký problém! Protože vy, lidé, a 62 milionů dalších Američanů mě právě poslouchá. z vás čte knihy. z vás čte noviny. Neboť jediná pravda, kterou znáte je ta, kterou vidíte v televizi. Je tu celá generace, která nikdy nepoznala nic jiného, než to, co vyšlo z této bedny! Tato televize je váš gospel, největší objev v historii lidstva. Tato televize dokáže vyrobit nebo svrhnout prezidenty, papeže, ministry. Televize, to je ta největší moc na celém světě, a běda, když padne do rukou nesprávných lidí! A když největší společnost na světě ovládá největší prostředek propagandy na celém světě... kdo ví, jaký bordel vám budou strkat pod nos namísto pravdy! Tak mě tedy dobře poslouchejte: V televizi není pravda! Televize je jen sprostý zábavní park! Televize je cirkus, karneval, cestující zástup akrobatů, vypravěčů, tanečníků, zpěváků, žonglérů, podřadných bavičů, krotitelů lvů a fotbalistů. Je to byznys na zabíjení nudy. A vy tam sedíte, den co den, noc za nocí. Bez ohledu na věk, barvu pleti nebo vyznání... My jsme to jediné, co znáte. Začínáte věřit iluzím, kterými vás krmíme. Začínáte si myslet, že televize je realita a vaše vlastní životy nejsou skutečné. Děláte cokoli, co vám v té bedně řeknou! Oblékáte se jako v telce, stravujete se jako v telce, vychováváte svoje děti jako to dělají v telce, dokonce i přemýšlíte jako telka. Toto je davové šílenství, vy maniaci! Bože můj, lidi, myslete. Vy jste ti skuteční !!! My jsme jen iluze ! Poslední věc, kterou si lidé za oponou přejí je uvědomělá, informovaná veřejnost, schopná kritického myšlení." (Duch doby)

 


Nepřihlášený uživatel

#2815 Re: Re: absolutní nenávist komunismu !!

2012-01-06 17:46

#23: zorro - Re: absolutní nenávist komunismu !! 

 

Ty radoby inteligente,na klinu mu sedel,ptz jeho otec trochu s SS sympatizoval.
Dula

#2816 Re:

2012-01-06 18:27

#1: -

Souhlasím,třeba nějaká králíkárna :-)


Nepřihlášený uživatel

#2817

2012-01-06 18:30

V. Havel byl určitě osobnost a jeho úmrtí zaskočilo řadu lidí, ale je třeba po něm pojmenovávat letiště, ulice atd.?! Přijde mi to jako nesmysl! Kdokoli přiletí, tak teď ví, že je v hlavním městě ČR, Havel byl sice známý spoustě zahraničním lidem, ale co ti ostatní, obyčejní lidé? Ty nějakého Havla zřejmě neznají a tak se asi budou divit, že se letiště jmenuje po něm, po osobě, kterou ani neznají.

Nepřihlášený uživatel

#2818

2012-01-06 18:31

Nemyslím že pan Václav Havel udělal pro českou republiku tolik, aby se letiště s letitou tradicí a jménem muselo nazývat Havlovým jménem.

Nepřihlášený uživatel

#2819

2012-01-06 18:50

Nevidím důvod, aby lylo letiště přejmenováno na letiště Václava Havla.Nevidím žádnou spojitost.
Augustýn

#2820 Obdivovat opilce ?

2012-01-06 19:03

Takové lidi já osobně nechápu, ale to neznamená, že jim upírám právo kohokoliv obdivovat. To samé patří pro obdiv vúdči sobcům, mamonářům a podobným lidem. Takže kdo chcete , klidně si po pižďuchovi pojmenujte svoji prcku, manželku, syna, tetičku, wc, palec.... ALE POZOR, VŠIMNĚTE SI CO PÍŠI : SVOJI !!!!

Nepřihlášený uživatel

#2821 Re:

2012-01-06 19:40

#4: -

havel je mrtvý tak takový jako seš ty už můžem konečně střílet ?


Nepřihlášený uživatel

#2822

2012-01-06 19:51

nesouhlasim letiště praha ruzyně musi zustat ruzyni.ten vh.neni hoden teto cti

Nepřihlášený uživatel

#2823

2012-01-06 20:15

Běžte už z celým Havlem do prdele.Kurva komouši za co.To je doba,že by se jeden z toho posral.

Nepřihlášený uživatel

#2824

2012-01-06 20:23

Moje matka vždy měla pro rodinu Havlových špatné slovo. Nevím jaké měla s touto rodinou životní zkušenosti, ale tímto názorem mé matky taky nebyl Václav Havel i mým prezidentem. Vžy v dobrém vzpomínala pouze na prezidenta Masaryka a tady bych si přál pouze název MASARYKOVO LETIŠTĚ. Zsdeněk Novotný - Ostrava

Nepřihlášený uživatel

#2825

2012-01-06 20:44

Proč by se měl jmenovat po bývalém presidentovi,pan presiden SVOBODA udělal pro čSSR 68letech dalekovíce.Dobu si dobře pamatuji.