Zachraňte Kasárna Karlín

Kontaktujte autora petice

Kasárna Karlín potřebují naši pomoc

2024-08-26 13:11:52

Dobrý den,

Jsou to už dva měsíce od chvíle, kdy jsem sepsal petici za zachránění Kasáren Karlín. Teď se ozývám všem, kdo se ke mně připojili – tohle místo potřebuje naši pomoc. 

V červnu jsem byl tak jako vy v šoku z toho, že ze dne na den musí zavřít prostor, který nejen v centru Prahy nemá obdoby. Tušil jsem, že nejsem sám, komu bude chybět tahle zelená oáza kultury a tak nějak pohody obecně. A nespletl jsem se, ozvalo se nás skoro 24 tisíc. 

Tím ale dobré zprávy víceméně končí. Píšu vám dnes proto, že jsem se spojil s kasárenským týmem, abych se zeptal na výhled – kdy se bude moct znovu otevřít. Kasárenští samozřejmě nesedí se založenýma rukama. Ve složité situaci se zkouší zorientovat mimo jiné i s pomocí magistrátních politiků. Zároveň si najali experty na stavební právo a spolu s nimi vůči zákazu užívání stavby podali odvolání. Lhůty na vyjádření úředníků, na nichž teď vše záleží, se ale mohou vyšplhat až na 30 dní na jedno podání. Vše se proto neskutečně protahuje. Vyjádření v této otázce by každopádně mělo přijít v nejbližších týdnech. Kdy ale Kasárna otevřou, stále zůstává nejisté. Toto období bez příjmů může být pro Kasárna fatální.

Takhle velký areál totiž stojí i při zavřeném provozu spoustu peněz za údržbu, ostrahu nebo různé daně. Ještě důležitější je pak kasárenský tým – tenhle prostor je tím, čím je, jenom díky lidem, kteří na něm pracovali každý den posledních osm let. Vedení si teď nevyplácí peníze, Kasárna ale nemůžou přežít, když o ně nebude pečovat alespoň kmenová parta. 

Pokud se tedy ještě chceme sejít v Kasárnách, pojďme je prosím podpořit malým darem na jejich sbírcehttps://www.darujme.cz/kasarna-karlin

Moc díky! 

Jan Böhm


Jan Böhm

24 hodin od zveřejnění petice je tu 12 000 podpisů! Díky!

2024-06-05 20:30:45

Právě uplynulo 24 hodin od chvíle, kdy byla spuštěna tato petice. Je tu 12 000 podpisů a další stále přibývají. Díky vám všem. Je to výrazný signál, že Kasárna plní nezastupitelnou roli. O petici píší média a náš hlas je slyšet. Podporu vnímá ho také tým Kasáren Karlín, který mi během dne psal a děkoval. Čtou si vaše vzkazy, které k podpisům přidáváte. Je dojemné je číst, je úžasné vidět, jak výrazně vstoupilo tohle místo do kulturního a společenského života různých lidí.

Šiřte petici dál, ať je náš hlas ještě silnější. Kasárna musí znovu ožít. Co nejrychleji.


Jan Böhm



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...