Dopis premiérovi: poděkování za muniční iniciativu pro Ukrajinu a výzva k využití dalších variant financování

Kontaktujte autora petice

Estonský plán - dobrá zpráva - stačí 0,25% HDP a Rusko prohraje - prosím klikněte pro pomoc plánu

2024-04-11 23:00:47

Vážené signatářky, vážení signatáři,

obracím se na Vás v hodině těžké pro Ukrajinu i všechny, kdo ji podporují. Máme ale jednu dobrou zásadní zprávu - existuje takzvaný Estonský plán, který říká, že stačí, když naše západní země seženou 0,25% svého HDP a dá to takovou částku, že Rusko nezvládne vést válku a postupně prohraje. My si totiž můžeme snadno půjčovat na finančních trzích, půjčky do velké míry mohou zajistit zmrazená ruská aktiva. Za tyto částky rychle půjčené pak můžeme konečně ve velkém začít nakupovat obranu pro Ukrajinu - nakupovat i z USA, kde je teď pomoc blokována, ale nákupy tam jistě možné jsou.

Plán podporuje Francie a další, u nás ho sdílela na síti Twitter například i Dana Drábová a chceme ten plán urychlit - proto potřebujeme i Vaši pomoc:

21. dubna pořádáme "vlajkové manévry" na Staroměstském náměstí - takové velkoplošné představení s hudbou a propagací toho plánu. Prosím podpořte, aby zpráva o tom šla do světa. Zde je Facebooková událost: https://www.facebook.com/events/3455986254640605

Jak můžete podpořit plán a tím také Ukrajinu - pomoci vyslat zprávu pro celou Evropu:

  • Pokud myslíte, že byste se možná mohli zastavit 21. dubna na Staroměstském nám. asi v 11 hodin (akce začíná za 5 minut 12), klikněte na výše uvedené události na tlačítko "Jdu" nebo anglicky "Going"
  • Pokud určitě nebudete moci přijít, ale chcete Ukrajinu na dálku podpořit, stiskněte prosím "Zajímá mne to"  "Interested"

 

Děkujeme!

Za tým Občanského rozcestníku a dalších zdraví Michal Majzner

P.S.: pro lidi bez Facebooku můžete poslat e-mailem celou rešerši k estonské strategii: https://obcanskyrozcestnik.cz/estonsko-100-miliard-obrana-pujcka-ukrajina/  a šířit, že je třeba o plánu říkat politikům, dalším lidem, psát o tom, mluvit o tom, že stačí jen 0,25% a co děláme, abychom plán urychlili.


Občanský rozcestník



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 1000 lidí.

Zjistit více...