Omezení přístupu ke zbraním

Kontaktujte autora petice

Úprava a rozšíření textu petice

2023-12-22 23:42:04

Vážení spolusignatáři,

především bych Vám chtěl z celého srdce poděkovat za zájem, který věnujete tématu omezení držení zbraní - tragické události posledních dnů nám bohužel ukázaly, že se jedná o téma, na něž je třeba upozorňovat.

obracím se na Vás však s oznámením, že po delší jiskrné debatě a po důkladných úvahách jsem se rozhodl upravit text petice, již jste podepsali, zejména přidáním dalšího odstavce obsahujícího velmi obecně popsané základní požadavky tak, aby petice více reflektovala skutečné možnosti regulace držení zbraní a stala se tak více plnohodnotnou v očích společnosti i v očích veřejných činitelů a doufám, že i v těch Vašich.

Původní text vznikal v prvních hodinách po strašlivých událostech na naší fakultě a zcela přirozeně tak neobsahoval některé aspekty, které se po důkladnější úvaze zdají být opodstatněné, zejména se jedná možnost odůvodněných výjimek ze zákazu držení zbraní (bez nichž by nebylo možné legálně držet zbraň za žádných podmínek, což by znemožnilo např. výkon myslivosti apod.), samozřejmě vždy za předpokladu, že budou přijata taková opatření, která zajistí na prvním místě bezpečnost, neboť prakticky v podstatě není možné zavést absolutní bezvýjimečný zákaz v tomto ohledu, a bez uvedení těchto aspektů by byl náš požadavek na omezení držení zbraní ve výsledku neuskutečnitelný, čímž by celé naše úsilí přišlo na zmar.

Chtěl bych se proto hluboce omluvit všem, kteří petici podepsali s názorem, že by neměly být umožněny absolutně žádné výjimky, a dávám jim touto formou možnost případně svůj podpis odebrat, pokud by se cítili být podvedeni touto změnou, a naprosto toto případné rozhodnutí chápu. Stále však platí, že držení zbraní není právo, nýbrž výsada, jež má být udělována jen ve výjimečných a hlavně pouze odůvodněných případech, mezi něž rozhodně nepatří např. střílení pro zábavu.

I přes tuto změnu zůstává vzkaz, který chceme prostřednictvím našich podpisů předat, zcela stejný - žádáme omezení držení střelných zbraní do maximální možné míry tak, aby byla zajištěna bezpečnost a mírumilovné soužití všech obyvatel bez nutnosti strachu ze zbraní, s nově doplněným korektivem racionality, který doufám považujete za přijatelný v tomto kontextu.

Moc Vám děkuji za každý jednotlivý podpis, velmi se omlouvám za případné zklamání těm, kteří tuto změnu neschvalují a přeji Vám Všem pokud možno poklidné vánoční svátky a vše dobré do nadcházejícího roku.

Se srdečným pozdravem

Daniel Dvoriak


Daniel Dvoriak, student Filosofické fakulty Univerzity Karlovy



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...