PETICE ZA ZACHOVÁNÍ HORSKÝCH LUK NA DLOUHÉ LOUCE (Krušné hory, okr. Teplice a Most)

Kontaktujte autora petice

Informace o petici "Za zachování horských luk na Dlouhé Louce (Krušné hory)" k 6.3.2022

2022-03-06 12:22:46

Zdravíme signatáře petice za zachování květnatých luk na jižních svazích jedné lokality východního Krušnohoří.
Bohužel, arogance moci aktuálních vládců města Lom nezná hranic. Zastupitelstvo tento týden schválilo prodej pastviny předem určenému "developerovi".

https://www.idnes.cz/usti/zpravy/lom-u-mostu-loucna-dlouha-louka-chaty-kontejnery-urazky.A220304_113311_usti-zpravy_grr? 

Je ještě možné, aby toto nádherné místo nebylo zastavěna hejnem kontejnerových budek, milí občané? Snad ano, budeme se dále snažit.
Ty z vás, kteří budou v Lomu volit v nadcházejících komunálních volbách, vyzýváme ke změně vedení města. Nejde jen o louky Dlouhé Louky, jde o budoucnost vašeho města.

A co se děje v osecké části Dlouhé Louky? V listopadu se starosta s několika zastupiteli sešli s obyvateli Dlouhé Louky na veřejném jednání. V prosinci zastupitelstvo odmítlo záměr na vybudování obří fotovoltaické elektrárny.

https://www.idnes.cz/usti/zpravy/dlouha-louka-osek-teplicko-solary-fve-decci-zastupitelstvo.A220110_113830_usti-zpravy_grr 

Starosta byl v prosinci pověřen zastupitelstvem činit kroky k vydání "Opatření obecné povahy o stavební uzávěře" pro rozvojové plochy určené platným územním plánem v k. ú. Dlouhá Louka. Proběhla jednání o možnosti stanovit regulativní prvky pro další stabní rozvoj, existuje nabídka na vypracování odborné územní studie. Tyto věci se ale hýbou pomalu. Naproti tomu, aktivizace "developerů" je evidentní (parcelace již zakreslené do katastru nemovitostí, "průzkumné" vrty na vodu mimo intravilán obce). I v Oseku budou letos na podzim komunální volby. Volte podle činů, nikoliv podle slov a slibů.

Sledujte facebookovou skupinu "louky Dlouhé Louky".

https://www.facebook.com/groups/941406443075067 

Děkujeme za podporu.


Ing. Ilja Potěšil

Informace o petici "Za zachování horských luk na Dlouhé Louce (Krušné hory)" k 15.9.2021

2021-09-14 22:51:17

15.9.2021 Zdravím signatáře Petice a děkuji za podporu.

Už před měsícem jsme podali Petici zastupitelům měst Lomu a Oseka. Za téměř 4 týdny od jejího zveřejnění ji podepsalo 2115 občanů na podpisových arších a téměř 700 lidí zde na petice.com, k dnešnímu dni je dohromady už přes 3100 signatářů.
O Petici informovaly mfDnes, ČT24 a internetový server e-mostecko. Náš příspěvek zveřejnily Osecké noviny. Podporu Petici vyjádřil dopisem starostům Lomu a Oseka primátor města Most Bc. Jan Paparega po projednání v Radě města. E-mailem starostovi Oseka nás podpořil zastupitel Ústeckého kraje a ředitel litvínovské Scholy Humanitas Mgr. Milan Šťovíček.

Rady obou měst Petici již projednaly.
Z Lomu jsme obdrželi oznámení o tom, že petici nelze vyřídit v zákonné lhůtě, protože je nutno vyžádat si blíže nespecifikované podpůrné podklady. Veřejné zasedání zastupitelstva je v Lomu 20.9.2021 od 16h, Petice není zařazena na program jednání. Ale jeden ze zastupitelů do programu předložil revokaci (zrušení) usnesení, které s developerským záměrem na zástavbu luk na Dlouhé Louce v části k.ú. Lom souvisejí. Půjdeme to sledovat.
Radní Oseka nepřijali k našim požadavkům žádné usnesení nebo bylo usnesení zamítavé. Veřejné zasedání zastupitelstva je 15.9.2021 od 17h, projednání Petice je zařazeno na programu. Zasedání se zúčastníme. Budeme rádi, pokud se k nám připojíte.

Sledujte na Facebooku skupinu "FB skupina "louky Dlouhé Louky"" (https://www.facebook.com/groups/941406443075067)

Jménem petičního výboru ještě jednou děkuji za Vaší podporu.

Ilja Potěšil


Ing. Ilja Potěšil

Potvrzení podpisu e-mailem

2021-08-05 08:30:34

5.8.2021 Děkujeme respondentům za dosavadní podporu naší petice. Velice si toho vážíme.

Kromě víc než pěti set podpisů potvrzených odkazy v ověřovacích e-mailech ze systému petice.com je ale i velmi mnoho podpisů dosud nepotvrzených. Může to být proto, že při vkládání e-mailové adresy respondenta došlo k překlepu, nebo filtry poskytovatele e-mailové služby uložily email od odesilatele info@petice.com do spamové schránky. Prosíme o kontrolu, každý podpis je pro nás důležitý.

Abyste si byli jisti, že budete e-maily dostávat, přidejte si prosím info@petice.com do vašich kontaktů nebo seznamu bezpečných odesilatelů.


Ing. Ilja Potěšil



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...