Chceme Prahu 5 bezpečnou a čistou!

Kontaktujte autora petice

Setkání v pondělí 12. září od 17.30 v Mahenově ulici - Chceme Prahu 5 bezpečnou a čistou!

2022-09-09 17:15:18

Vážení přátelé, 

po mnoha letech jsme společným úsilím docílili ukončení pronájmu kontaktnímu centru v Mahenově ulici na Praze 5. 

Nyní všichni trpělivě očekáváme, že nebudeme muset doprovázet děti do vchodu našeho domu, že nebudeme denně svědky nitrožilní aplikace drog nebo vykonávání fyzických potřeb přímo v naší ulici. Čekáme, že se po letech situace pro nás a naše rodiny zlepší.

Bohužel, velkým překvapením jsou pro nás poslední kroky a prohlášení magistrátní radní pro sociální služby Mileny Johnové z Prahy Sobě a předsedkyně výboru pro sociální politiku ZHMP Evy Horákové z Pirátské strany. Obě tyto dámy místo aktivní práce na rozšiřování sítě adiktologických služeb a logickém rozmístění nových center (což doporučují odborníci v nedávno schválené vládní koncepci), tlačí na prodloužení provozu centra v Mahenově ulici!  

Chceme se proto hlasitě vymezit proti tomu, aby se řešení problému narkomanů a stříkaček v okolí našich domovů nadále odkládalo!

Požádali jsme starostku Zajíčkovou o možnost vystoupit na veřejném setkání, které pořádá v Mahenově ulici. Jsme rádi, že paní starostka souhlasila a na akci přizvala také zástupce policie a poskytovatelů sociálních služeb. Dle našich informací bude možné na místě se zástupci diskutovat. 

Přijďte nás podpořit svou účastí - v pondělí 12. září od 17:30 v Mahenově ulici. 

Svým podpisem pod touto peticí jsme všichni přispěli k tomu, že se politici probudili.

Nyní je musíme ujistit, že nehodláme ustupovat.

Ceníme si snahy starostky Zajíčkové o zlepšení bezpečnosti a veřejného prostoru v naší lokalitě. Rádi se zapojíme do plánování budoucí podoby naší lokality. Nejprve však považujeme za zásadní, aby nás politici jednoznačně ujistili v tom, že kontaktní centrum u nás opravdu skončí, že bude přesunuto na místo, kde bude pomáhat a nebude svému okolí přítěží. 

Je nepochopitelné, že naše milionová metropole má dnes pouze tři kontaktní centra pro drogově závislé. Je nepochopitelné, že dvě z těchto center se nacházejí stále na Praze 5, a to v obytné zóně v těsné blízkosti škol, školek nebo dětských hřišť. Je nepochopitelné, že odpovědné osoby MHMP a s problematikou souvisejících resortů absolutně nepřihlíží k dopadům provozu těchto center na každodenní život nás, obyvatel. Související kriminalita, nesnesitelný nepořádek, který zaplavuje okolní ulice a blízká dětská hřiště, odhozené použité stříkačky, nemravné výjevy. To vše denně ohrožuje zdraví i běžný život nás a našich dětí. 

Přijďte na setkání pomozte nám to změnit. Děkujeme! 


zástupci sdružení občanů Prahy 5


Jan Vondráček
Jan.vondracek@bidfood.cz


Jan Vondráček

Aktuálně: stovky podpisů a články v médiích

2021-08-14 13:02:51

Vážení sousedé, 

děkujeme vám všem, kterým není lhostejné, jak dnes vypadají naše ulice a podepsali jste petici. V současné době máme několik set podpisů. 

Téma drog a bezdomovectví na Praze 5 se nyní objevuje v médiích častěji. O naší petici se například píše v tomto článku. Z informací v něm je patrné, že se do řešení zapojily také Praha 1 a Praha 2.

Podpisy proto budeme sbírat ještě do konce prázdnin. Věříme, že to má smysl. 

Prosím, sdílejte odkaz na petici v komentářích na facebooku.
Každý podpis má váhu.


Děkujeme!


Za petiční výbor

Mgr. Martin F. Fiřt
smichovskaparta@gmail.com


Mgr. Martin F. Fiřt

Aktuálně: Chceme Prahu 5 bezpečnou a čistou!

2021-07-01 12:10:42

Milí sousedé,

rádi bychom vám připomněli, že stále můžete sdílet tuto petici ve vašem okolí mezi těmi, kterým není lhostejné, jak dnes vypadají ulice naší jinak krásné Prahy 5. 

Petice už má ohlasy - starostka Prahy 5 nám nabídla uspořádání kultého stolu s odborníky na sociální a drogovou problematiku, policejními řediteli a hlavně radními magistrátu, kteří drží řešení ve svých rukou. Přizvat můžeme také naše hosty. Na tomto setkání mohou zaznít naše každodenní zkušenosti a hlavně požadavky: především urychlený přesun kontaktních center mimo obydlené ulice. O termínu setkání vás budeme informovat. 

Dál také sbíráme také fyzické podpisy od Smíchova po Plzeňskou, ozvali se ale i místní z Jinonic. Pokud máte zájem nám pomoci se sbíráním podpisů i ve vaší lokalitě, rádi vám zašleme podpisové archy (dle ohlasů mají problémy také Hlubočepy či Barrandov). 

Pokud vás cokoli zajímá, pište na smichovskaparta@gmail.com  

Místa, kde můžete petici osobně podepsat: 

  • Kavárna v Sedmém Nebi / Zborovská 68
  • Restaurace U Zvonu / Mahenova 5
  • Restaurace Pod Černýcm Vrchem / Erbenova 233/1 


Sdílet stačí i online a klidně i znovu. Každý podpis má smysl. Děkujeme! 


Za petiční výbor

Mgr. Martin F. Fiřt (Smíchov) a Jan Vondráček (Mahenova ul.)


Mgr. Martin F. Fiřt



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...