PETICE ZA ROZÁRKU

Kontaktujte autora petice

Potvrzeno: vyhlídka Rozárka je přírodně velmi cenná lokalita

2022-01-13 15:19:43

Hezký den všem, kterým záleží na Hradci a na vyhlídce Rozárka,

po čase přinášíme pár novinek týkajících se tohoto unikátního místa.

Začneme tím nejdůležitějším. Ačkoliv jsme na jaře zastupitele upozorňovali, že město neprovedlo základní zhodnocení lokality, bez něhož je jakékoliv nakládání s ní nezodpovědné a nekoncepční, přesto bez dalšího schválili záměr práva stavby jedinému investorovi na 30 let. Velice proto děkujeme odbornicím a odborníkům pod vedením entomologa Miroslava Mikáta, kteří provedli přírodovědecký průzkum dobrovolnicky za podpory Strany zelených a senátora Jana Holáska. Bohužel to ale také znamená, že město v této oblasti nezafungovalo a museli ho zastoupit občané.

Ukázalo se, že území je velice přírodně cenné.


"Na Rozárce jsme zjistili 825 druhů hmyzu (520 druhů motýlů a 292 druhů brouků). Z tohoto počtu je 11 druhů zvláště chráněných druhů a 45 druhů hmyzu vedených v aktuálním Červeném seznamu ohrožených druhů bezobratlých. Rámcově byl proveden i průzkum obojživelníků, plazů a savců, kdy bylo dále zjištěno 13 zvláště chráněných druhů obratlovců (2 druhy obojživelníků, 3 druhy plazů, 7 druhů netopýrů a z hlodavců plch velký)," shrnuje výsledky průzkumu zoolog Miroslav Mikát.

vzprimenka.jpg

Clipboard02.jpg

Vybudování umělé lyžařské dráhy a restaurace je z pohledu tohoto průzkumu zcela nevhodné, protože by vedl k likvidaci cenného přírodního území. Nyní by měly konat odbory životního prostředí města a kraje. O vývoji vás budeme dál informovat.


Co se týče petice, podepsalo ji již přes 1400 lidí! Za což vám všem moc děkujeme. Zároveň vás chceme poprosit, abyste neváhali své okolí vyzvat k připojení podpisu. Také prosím dál šiřte petici na sociálních sítích. Třeba sdílením tohoto statusu na facebooku.

Za petiční výbor,
Hynek Kaplan

Ps. Chystáme besedy a exkurze na Rozárku. Abychom vás mohli informovat efektivněji, budeme pravděpodobně zřizovat nějakou formu newsletteru. Pokud byste si zařazení vaší adresy do newsletteru nepřáli, napište mi prosím. Odhlásit se bude možné ale i kdykoliv později přímo v těle zprávy, bez nutnosti komukoliv psát.


Mgr. Hynek Kaplan

Ještě jedna pomoc pro Rozárku

2021-04-22 18:04:53

Hezký den všem, kterým záleží na Hradci a na vyhlídce Rozárka,

Chtěli bychom vás ještě o něco poprosit.

Nyní máme asi 166 podpisů. Po dobrém startu se denní nárůst zmenšil. V pondělí se koná zastupitelstvo, na kterém se rozhodne, zda město odkýve projekt pana Smoly a svěří mu kopec bez jakékoliv soutěže či debaty na 40 let do správy. Vzpomeňme k čemu to vedlo, když se podobně dlouholetá smlouva podepsala s Atolem (dnes ISP) na výběr parkovného.

 

Máme hrozně málo času, přesto bychom chtěli dosáhnout alespoň 300 podpisů. Naděje je malá, ale čím víc podpisů budeme mít, tím je šance větší.

Podpis nestačí, šiřte prosím petici dál!

www.zarozarku.cz


https://www.facebook.com/zarozarku

 

Moc vám všem děkujeme,

za petiční výbor,

Hynek Kaplan

 


Mgr. Hynek Kaplan



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...