Petice za pozastavení nájmů a hypotečních splátek v době koronavirové krize

Kontaktujte autora petice

Petice za pozastavení nájmů a hypotečních splátek v době koronavirové krize

2020-03-28 12:06:39

Vážený pane premiére, vážený pane předsedo,

Chceme vás prostřednictvím této petice vyzvat ke krokům, které pomohou zmírnit sociální dopady nouzového stavu, ve kterém se nyní nacházíme.

Přijetí nutných opatření ke zmírnění pandemie zanechalo mnoho našich spoluobčanů v situaci, kdy ze dne na den přišli o své příjmy, nebo se jim výrazně snížily (a to i přes opatření, které vláda zavádí pro sociální ochranu všech, kdo v současné době z různých důvodů nemohou pracovat nebo podnikat). Podle analýzy, kterou zveřejnil server irozhlas.cz, je nyní z pracovního procesu vyřazeno nejméně 800 000 lidí a 300 000 lidí je akutně finančně ohroženo.

Zatímco se prakticky ze dne na den zastavila velká část naší ekonomiky, od zasažených firem, zaměstnanců i živnostníků se nadále očekává, že budou platit nájmy, splácet hypotéky a plnit další finanční závazky. Při propadu příjmů se tak lidé mohou dostávat do závažné finanční nouze, budou nuceni se rizikově zadlužit, nebo mohou o bydlení přijít zcela.

Tato krize nesmí být krizí těch, kteří pracují v určitých odvětvích, těch, kteří jsou chudí, prekarizovaní, nemají vhodné bydlení, jsou staří nebo nemocní. Jedině pokud tuto krizi budeme solidárně považovat za krizi nás všech, můžeme ji překonat a vyjít z ní posíleni.


Vítězslav Lamač (Bydlet-Žít); Markéta Juřicová (Levice)



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.



Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...