Poslanci a senátoři, zastavte Miloše Zemana

Ústavní žaloba; demonstrace 23.7.; statistika Výzvy

2019-07-19 08:37:18

Vážení signatáři Výzvy poslancům a senátorům – Zastavte Miloše Zemana,

dovolujeme si vás opět oslovit po měsících, které již uplynuly  od Vašeho podpisu Výzvy. V prosinci a v lednu Vaše podpisy přibývaly rychle, v některých dnech jich bylo až tisíc a na konci ledna jich bylo 22 tisíc.

Podpisy ovšem přicházejí i dále, zejména poté, co se Miloš Zeman dopustil dalšího přešlapu - odmítl splnit svou ústavní povinnost a odvolat ministra na žádost předsedy vlády. Zemanovi nejde o jednoho ministra, ale o to, aby učinil z Ústavy cár papíru a změnil naši parlamentní demokracii na prezidentský systém, v němž by ovládal veškeré dění ve státě a mohl tak ještě lépe sloužit zájmům putinského Ruska. Možná jste zaznamenali zprávu, že Senát Parlamentu ČR na svém zasedání ve čtvrtek 25.7.2019 projedná návrh ústavní žaloby na prezidenta ČR Ing. Miloše Zemana. Vaše podpisy politikům potvrdily, že podání ústavní žaloby má podporu občanů.

Prosíme, řekněte o naší Výzvě i vašim známým, získejme každý alespoň jednoho dalšího signatáře. Tisíce hlasů byly bohužel ztraceny, a to z několika důvodů:

-          podpis nebyl potvrzen v potvrzovacím mailu

-          signatář potvrzovací mail nedostal, protože udělal chybu v uvedení své mailové adresy (vynechané písmeno, překlep…)

-          signatář potvrzovací mail nedostal, ten spadl do firemního spamu, protože uvedl firemní mail; uvádějte svůj osobní mailový účet

-          signatář potvrzovací mail nedostal, protože oba manželé uvedli stejnou mailovou adresu; z jedné mailové schránky lze potvrdit pouze jeden podpis.

Současná neúnosná situace, kdy prezident odmítá na žádost premiéra odvolat ministra, je dalším bodem, který senátoři přidají do návrhu ústavní žaloby. Nás pak přiměla ke svolání demonstrace pod názvem Král je nahý – braňme demokracií na Hradčanské náměstí u sochy TGM v úterý 23.7.2019 od 17.30- 19.00 hodin. Všechny vás zveme k účasti. Hlásí se i lidé z blízkých i vzdálených měst, třeba z Ostravy, z Domažlic, Chebu či Liberce. Akce se bude týkat především porušování ústavy prezidentem, ale i celkové situace, kdy neschopný a vydíratelný premiér neumí tomuto porušování čelit a spolu nás ženou zpátky směrem k totalitnímu systému a k závislosti na Rusku. Ti kdo mají účet na Facebooku najdou podrobnou informaci jako událost v kalendáři na https://www.facebook.com/events/321366732148973/. Ti kdo nemají Facebook, najdou informaci třeba na Forum 24. V sobotu 20.7. dáme informaci i na web Obrana demokracie, který byl založen vloni právě kvůli naší výzvě.

V souvislosti s naší Výzvou a s průběhem schvalování ústavní žaloby na Ing. Miloše Zemana si Vás zakrátko dovolíme oslovit ještě jednou a naposled.

S přáním všeho dobrého – i v politice

Fedor Bruoth za autory Výzvy

Po týdnu 7000 signatářů, sběr pokračuje

2018-12-18 12:02:15

Vážení signatáři,

je zřejmé, že nedávné výroky Miloše Zemana byly pro nás poslední kapkou a že nyní čekáme konečně nějakou akci ze strany Parlamentu. Víme, že Sněmovnou ve složení, jaké (jsme?) si zvolili, ústavní žaloba neprojde. To však neznamená, že má mlčet opozice, to neznamená, že má mlčet Senát. Je dobrou zprávou, že ve chvíli, kdy vám píšeme, zasedá senátní Výbor pro zahraniční věci, bezpečnost a obranu v sídle Bezpečnostní informační služby a pozván byl i ministr zahraničních věcí pan Tomáš Petříček. Je také dobrou zprávou, že na dnešní (úterý 18.12.) večer pozval předseda výše zmíněného Výboru pan senátor Pavel Fischer na pracovní večeři velvyslance členských států NATO.

Je nás, signatářů výzvy, již více než 7000, a stovky dalších podpisů uvízly na serveru Petice24, ten hlásí buď neexistenci nebo nedostupnost signatářem zadané e-mailové adresy, která slouží k potvrzení identity signatáře. Ti, komu po odeslání podpisu nepřišel z portálu Petice24 e-mail s žádostí o potvrzení podpisu, nebo svůj podpis nenašel, mohou svůj podpis zopakovat ze stejné e-mailové adresy, server případný zdvojený podpis zablokuje. Kdo zadal omylem neexistující mailovou adresu, tento vzkaz ovšem nedostane, je to jen obecná informace pro případ, že někoho takového znáte.

V těchto chvílích již dvě hodiny trvá na portálu Petice24 technický problém a podpisy nejsou - s výjimkou první stránky . dostupné. Doufáme, že nešlo o útok na server, i když pozorujeme zvýšenou aktivitu trollů a mezi podpisy jsme už museli mazat třeba podpis Miloše Zemana z Pražského hradu - s provokacemi a pokusy znevěrohodnit tuto výzvu a Vaše podpisy musíme počítat. Věříme, že server bude zakrátko opět funkční a ten svůj podpis i další přibývající opět uvidíte.

Alexandra Alvarová, Václav Němec, Fedor Bruoth

Rozhovor na téma této petice; zasedání zahraničního výboru Senátu

2018-12-15 17:56:36

V neděli 16. prosince vyjde ve Forum24.cz (kde již ve čtvrtek vyšla tisková zpráva o naší výzvě) rozhovor na téma Miloš Zeman a výkon prezidentské funkce. V úterý 18.12. se bude konat zasedání Výboru pro zahraniční věci Senátu, které se má zabývat výrokem Miloše Zemana na adresu BIS a dalšími jeho přešlapy, poškozujícími Českou republiku. Text naší výzvy byl předsedovi výboru sen. Pavlu Fischerovi již předán (a poté všem poslancům a senátorům). Naše výzva může být vyjádřením podpory pro toto jednání, protože prokazuje zájem občanů na řešení otázky výkonu funkce prezidenta, který svými výroky překračuje své pravomoci, dané ústavou a ústavními zvyklostmi.

Prosím, sdílejte text Výzvy se svými přáteli a známými, i s těmi, kteří nejsou na Facebooku - ať už emailem, nebo jinak.

V sobotu 15.12. podvečer je nás signatářů více než 4000. Zkusme to do pondělí večera dotáhnout na 6000. Tato výzva zaznamenala ve statistice, vedené od roku 2013, historicky nejvyšší počet podpisů získaných za 7 dnů. Děkujeme za Vaši podporu.

Za autory Výzvy

Fedor Bruoth

obrana-demokracie@email.cz

Alexandra Alvarová, Václav Němec, Fedor Bruoth

Pomozte této petici získat víc podpisů.