Otevřený dopis adresovaný české veřejnosti - reakce na výroky Tomio Okamury

Kontaktujte autora petice

Co se od pátku událo

2018-02-07 07:59:26

Vážení podporovatelé otevřeného dopisu,

především bych Vám chtěla za sebe a další autory výzvy velice poděkovat za Vaši podporu a vzkazy, které píšete. Věříme, že naše iniciativa měla smysl a je obrovskou vzpruhou vidět, kolika lidem napříč republikou, ale i ze zahraničí, není situace lhostejná. Od zveřejnění dopisu na petice24.com v pátek večer se zde shromáždilo přes 3400 podpisů. Takový ohlas jsme nečekali a velice si jej vážíme.

Mezitím se věci daly do pohybu. Předpokládám, že sledujete dění ohledně výroků T. Okamury a M. Roznera z SPD. Protože se toho děje opravdu hodně, chtěla bych shrnout přehledně, o čem jsme informováni.

Především je podáno několik trestních oznámení - Konexe podaly trestní oznámení na T. Okamuru, na M. Roznera byla dle našich informací podána tři trestní oznámení (Martinem Uhlířem, Mladými sociálními demokraty a senátorem za TOP09, Tomášem Czerninem). Vedle toho budou podány dvě občanskoprávní žaloby pozůstalých po vězněných z letského tábora.

Dále lidovci ústy svého místopředsedy, Jana Bartoška, deklarovali včera, že chtějí vyvolat jednání o odvolání předsedy SPD Tomia Okamury z pozice místopředsedy Sněmovny, a to na nejbližší schůzi Sněmovny, která začne 27. února.

Starostové a nezávislí (STAN) neformálně přislíbili, že připraví výzvu pro M. Roznera, aby odstoupil z funkce předsedy kontrolní komise pro Národní bezpečnostní úřad a Vít Rakušan přečte na schůzi sněmovny jména obětí tábora v Letech. 

Tento dopis podpořili Piráti, STAN i Strana Zelených, za což velice děkujeme.

Tomio Okamura se k dění ohledně výroků svých a svého stranického kolegy Roznera vyjádřil včera, a to způsobem sobě vlastním (jeho stanovisko si můžete přečíst na jeho profilu na fb). 

Pokud budete mít návrhy, co dál, neváhejte a pište.

S přáním hezkých dnů příštích za autory dopisu,

Marie Smutná

 

 


Marie Smutná



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.