Týdny občanského neklidu

Kontaktujte autora petice

REAKCE SENÁTU

2016-11-30 19:59:35

S potěšením konstatujeme, že Senát Parlamentu České republiky se ve svém usnesení ze dne 30. listopadu 2016 distancoval od pročínského prohlášení čtyř ústavních činitelů, které označil za soukromý názor podepsaných politiků. To plně odpovídá smyslu naší výzvy k veřejnosti i požadavku k politické reprezentaci ze dne 28. října 2016 a z následující petice, určené Parlamentu České republiky, která je dodnes podpisována občany. Aniž bychom přeceňovali vliv a význam občanských aktivit, konstatujeme, že smysl mají a ne vždy vyzní do prázdna. Ve sbírání podpisů pod petici pokračujeme, protože podobné prohlášení očekáváme i od sněmovny a vlády ČR.  Vyjadřovat veřejně peticemi i jinými formami své názory je důležitým právem občanů, kteří se nejen hlasováním u voleb, ale i tímto osobním způsobem podílejí na formování a rozvoji demokracie. Oceňujeme, že některé orgány státu na názory veřejnosti vnímavě reagují.

Petiční výbor na obranu demokracie         30. listopadu 2016


Petiční výbor na obranu demokracie

Sdělení petičního výboru na obranu demokracie

2016-11-11 14:10:56

28. října jsme seznámili veřejnost s našimi obavami o demokracii a vyzvali jsme ty, kteří naše obavy sdílejí, k týdnům občanského neklidu. Ohlasy občanů na tuto minimálně propagovanou výzvu byly velké. Prohlášení mělo charakter apelu, nemělo právní podobu, kterou vyžaduje zákon a nelze je jako petici použít. Proto nabízíme občanům k podpisu petici v zákonné podobě, abychom ji mohli předložit parlamentu České republiky.     

PETICE OBČANSKÉHO NEKLIDU ze dne 11. listopadu 2016

Žádáme Parlament České republiky, aby schválil jasné prohlášení, které by potvrdilo  ukotvení České republiky v euroatlantických ekonomických a bezpečnostních strukturách, potvrdilo příslušnost České republiky k demokratickým hodnotám Západu a odsoudilo všechny formy autoritářských zřízení, která potlačují svobody jednotlivce a lidská práva.

Za Petiční výbor na obranu demokracie: Richard Balous, Karel Steigerwald, Eva Salzmannová, Michal Dočekal, Jiří Bartoška     

Cílem týdnů občanského neklidu není ani puč, ani pád vlády či prezidenta. Cílem je podpořit demokratické síly ve společnosti i v politice, informovat zřetelně vedení státu a nedemokratické občany,  aby nikdo nemohl později říkat „já to nevěděl, nám to neřekli“.   

1) Petiční archy s právními náležitostmi je možné stáhnout ZDE

2) Prosíme vytiskněte, podepište a dle moznosí dejte podepsat i dalším občanům.

3) Každý podpis musí být doplněn čitelným jménem a adresou.

4) Podepsané originály laskavě zašlete na adresu petičního výboru PO BOX 114, 170 04 Praha 74  

DĚKUJEME!


Petiční výbor na obranu demokracie

Týdny občanského neklidu

2016-11-07 12:57:05

Vážení přátelé,

 

děkujeme za Vaši podporu výzvy TÝDNY OBČANSKÉHO NEKLIDU  a zároveň se omlouváme, že nemáme kapacitu odepisovat na Vaše četné dopisy, ani reagovat na Vaše případné podněty.

 

Pro rychlejší všeobecnou komunikaci jsme otevřeli oficiální facebookovou stránku, kterou najdete zde: 

 

Budem rádi, pokud této stránce dáte svůj “like” informace se k Vám pak budou dostávat rychleji.

 

S pozdravem,

 

Petiční výbor na obranu demokracie 


Petiční výbor na obranu demokracie



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.