MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Kontaktujte autora petice

Dejme šanci prezidentskému kandidátovi Marku Hilšerovi zúčastnit se voleb!

2017-06-29 08:02:37

Vážení přátelé,

kromě sněmovních voleb se blíží také volby prezidentské. Jistě sledujete, že se objevili kandidáti Michal Horáček a Jiří Drahoš a lze doufat, že někdo z nich má šanci brzy změnit tristní situaci na Pražském hradě. Oba mají hotové týmy, sbírají podpisy a nebudou mít jistě problém se voleb zúčastnit. Informace k případné podpoře mají na svých stránkách.

Píšeme Vám ale ještě proto, že je tu další člověk, kterému bychom chtěli pomoci dát šanci ve volbách kandidovat. Jmenuje se Marek Hilšer a je představitelem generace čtyřicátníků. Je to občanský kandidát, učitel na lékařské fakultě. Rozhodl se, že nejlépe může zemi pomoci, když bude jezdit po celé republice a mluvit s lidmi o jejich problémech v rámci prezidentské kampaně. Myslíme si, že je skvělé, že po domovech důchodců a náměstích nejezdí jenom populisté, ale také nadějní představitelé rozumné politiky nespojené s minulým režimem. A tolik zmiňované „tříštění sil“? Nebojíme se ho, naopak, nyní je třeba nabídku kandidátů rozšířit o tohoto zcela důvěryhodného člověka. Zúžit nabídka lze případně pak později - podle situace a uvážení kandidátů.

Jinak Marka doporučujeme, protože jej známe dobře osobně. Několikrát prokázal při různých událostech podporu lidským právům. Při prezidentských debatách organizovaných Kroměřížskou výzvou navíc dokázal, že umí kvalitně diskutovat a obhájit své názory. Podpořit jej můžete takto: ·       

  • Sběrem podpisů: každý občan může podpisem dát šanci více kandidátům! Takže pokud jste již někomu podepsali, např. panu Drahošovi nebo Horáčkovi, dejte šanci kandidovat ještě Markovi! Na stránkách http://www.mareknahrad.cz  uvidíte, jak na to. ·      
  • Finanční podporou: 50 tisíc podpisů nelze sehnat jen dobrovolným nadšením, pokud nemáte známé jméno. Pokud nemáte čas pomoci svým časem, lze přispět finančně na transparentní účet: 2500932815/2010 , https://www.fio.cz/ib2/transparent?a=2500932815   Díky Vaší podpoře doufáme, že se Markovi podaří mít v průměru 3 stánky denně, sbírat podpisy na velkých akcích a do začátku Listopadu tak nasbírat 50 tisíc podpisů.

Díky vstřícnému gestu pana Horáčka bude možno sbírat podpisy pro Marka také na jeho stáncích, ale nechceme se spoléhat jen na to. Pomozme Markovi, aby byl i v hlavních prezidentských diskuzích! A kdo ví, možná tak jako v jiných zemích nadešel čas představitelů další generace…

Zdraví Vás

Jan Němec a Michal Majzner


Jan Němec

Festival svobody 17.11.2016

2016-11-12 21:28:36

Vážení přátelé,   dva roky od podzimu 2014 sledujeme stále velmi neradostnou situaci v českém veřejném prostoru. Přijďte s námi 17. listopadu v 19:30 na Václavské náměstí společně rozeznít budíky a symbolicky tak ze spánku probudit občanskou společnost v České republice. Připojit se můžete také ve Vašem městě a poslat o tom zprávu na stránky události Koncert pro budoucnost, kde se nejvíce telefonických i klasických budíků rozezvoní: https://www.facebook.com/events/1713895928930810/   Událost je součástí Festivalu svobody: http://www.festivalsvobody.cz/  

Prohlášení: „My, občané České republiky, se dnes probudíme a přijmeme odpovědnost za budoucnost naší země. Budeme proto společně hledat obecně prospěšná řešení problémů této země a dohlížet na to, aby naši volení zástupci taková řešení prosazovali a aby jednali ve veřejném zájmu a v zájmu naší společné budoucnosti. Nenechme se rozdělit, naslouchejme si a chápejme naše různé problémy. Naopak symbolicky odzvoňme všemu, co nás údajně rozděluje. Budíky dozní, my ale zůstaneme vzhůru!“ Říkáte si asi, že nevíte jak na to, nebo že to stejně nikam nevede. I my si myslíme, že je to složité a dlouhodobé. Nenechme se ale otrávit, osobní účast je klíčem k tomu, aby naše demokracie fungovala i nadále.

Co pro to podle nás může každý z nás udělat? 

• Volit. Bezpodmínečně, vždy, v každých volbách.

• Zajímejme se o plnění volebních slibů těmi, kteří byli zvoleni.

• Zajímejme se o dodržování demokratických principů.

• Kontrolujme své volené zástupce, mluvme s nimi.

• Uvědomme si, že si volíme zástupce, kteří pro nás mají pracovat. Zodpovídají se oni nám, nikoliv my jim. Naší povinností ale je kontrola jejich práce.

• Zajímejme se o stav země. Diskutujme o politice, je třeba si navzájem tříbit názory.

• Je také potřeba se ohradit proti každému překročení hranic daných zákony a dobrými mravy.

• Projevujme se, vyjadřujme naše názory ve veřejném prostoru, protože nám patří.

• Nevyklízejme prostor těm, kteří využívají demokratických svobod k jejich potlačení.

• Používejme kritické myšlení, protože prostor je zaplavený dezinformacemi.

• A konejme podle pravidla, že každý má takový stát, jaký si zaslouží.  

 

Zdraví Vás Jan Němec a Michal Majzner


Jan Němec

Kroměřížská výzva

2016-09-01 08:39:53

Vážení přátelé,

již uběhl delší čas od podpisu Manifestační petice a za rok a půl proběhnou další prezidentské volby. Aktivní lidé z celé České republiky se nyní propojili, protože mají obavy o směřování naší demokracie.  Pokud souzníte s přáním podpořit slušnost a respekt při výkonu prezidentské funkce u nás i spolupráci naší země v rámci EU a NATO, prosím přidejte se svým podpisem k iniciativě Hledáme prezidenta – Kroměřížská výzva na adrese:  http://www.kromerizskavyzva.cz  

Všem signatářům Kroměřížské výzvy přijde po podpisu dotazník, ve kterém můžete vyjádřit svůj názor, kdo by nejlépe podle Vás reprezentoval náš stát. Dostanete také pozvánky od místních koordinátorů na debaty, průzkumy, další hlasování či spolupráci. Na adrese http://kromerizskavyzva.cz/rubrika/dokumenty/  také naleznete bližší vysvětlení hodnot, na kterých je iniciativa založena – od autorů Michaela Žantovského, Jana Šterna a dalších.

Zdraví Vás

Michal Majzner


Jan Němec

PAPÍROVÁ PETICE "PREZIDENTE, ODEJDĚTE" PRO SENÁT - PŘED ODEVZDÁNÍM SBÍRÁME REZERVU

2015-02-10 08:12:22
Dobrý den,
za podpis internetové petice Vám děkujeme a také pokud jste přispěli k nasbírání 10 000 papírových podpisů, aby největší papírovou petici Senát musel projednat.
Prosím pokud můžete, nasbírejte a pošlete ještě petiční archy, aby byla rezerva pro případ neplatných podpisů a petici jsme mohli co nejdříve úspěšně odevzdat v Senátu.

Jak na to?
- vytiskněte si arch z http://www.prezidenteodejdete.cz , kde najdete i další informace, dejte podepsat lidem ve Vašem okolí
- pak arch zašlete prosím poštou na adresu, která je na něm uvedena
- archy zasílají lidé z celé republiky, děkujeme!


Rezerva podpisů (přibližně 2000) bude pravděpodobně dosbírána během 2-3 týdnů - do konce února.


Za petiční výbor zdraví
Michal Majzner
Dominova 2469/3
Praha 5
15800


Jan Němec

Miloš Zeman v Pardubicích

2015-01-07 10:41:57

Zvu všechny z Pardubic a okolí o účast na této údálosti případně o její sdílení.

https://www.facebook.com/events/328212180722518/

Mějte se fajn

Jan Němec


Jan Němec

PAPÍROVÁ PETICE "PREZIDENTE, ODEJDĚTE" PRO SENÁT - CHYBÍ JIŽ JEN 5000 PODPISŮ:

2015-01-02 21:50:52


Dobrý den,
za podpis internetové petice Vám děkujeme a nyní ještě pomozte prosím dosbírat již jen zhruba 5000 papírových podpisů (máme již 5 684) aby největší papírovou petici Senát musel projednat.

Jak na to?
- vytiskněte si arch z http://www.prezidenteodejdete.cz , kde najdete i další informace, dejte podepsat lidem ve Vašem okolí
- pak arch zašlete prosím poštou na adresu, která je na něm uvedena nebo odevzdejte na některém ze sběrných míst (zatím 4 hospody, kavárny v Praze a firma v Českém Brodě....přidávají se další)
- archy zasílají lidé z celé republiky, děkujeme!

Za petiční výbor zdraví
Michal Majzner
Dominova 2469/3
Praha 5
15800


Jan Němec

Dopis z hradu

2014-12-19 14:27:04

Vážení přátelé,

dnes jsme obdrželi první oficální reakci Kanceláře prezidenta republiky na naší petici. Tento dopis je k dispozici na nasledující stránce 

https://www.facebook.com/Rezignace/photos/a.760056047363465.1073741829.753182081384195/773945345974535/?type=1&theater

Zdraví

Jan Němec


Jan Němec

Petice pro Senát

2014-12-11 11:56:41

Dobrý den,

Děkujeme Vám za podpis internetové petice. Pokud chcete ještě podpořit projednání skutků prezidenta Senátem, podepisujte prosím největší celostátní papírovou petici závaznou pro Senát. Již máme 4 582 podpisů z celé republiky z 10 000 potřebných:

- stačí si vytisknout arch z www.prezidenteodejdete.cz , kde najdete i další informace
- pak arch zaslat poštou na adresu, která je na něm uvedena nebo odevzdat na některém ze sběrných míst (zatím 2 hospody v Praze a firma v Českém Brodě....přidávají se další)

 

Za petiční výbor zdraví
Michal Majzner


Jan Němec

Demonstrace ke Dni lidských práv

2014-12-08 13:13:57

Demonstrace ke Dni lidských práv dne 10. 12. v 19 hodin na náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. Obrana lidských práv je nyní znovu aktuální. Scházíme se jako před 26 lety, kdy se podobná demonstrace konala nedaleko na Škroupově náměstí.

 

více informací na http://www.news.sk/rss/link/2014/12/2911153/den-lidskych-prav-na-namesti-jiriho-z-podebrad-v-praze/

 

Zdraví

Jan Němec


Jan Němec

Tiskové prohlášení

2014-12-05 10:03:34

Vážení,

na tomto odkazu si můžete přečíst naše tiskové prohlášení

https://drive.google.com/file/d/0B6ka_LA9NMUOSlhXMUhsWmJjRTRPdi1RVlg3S3VoMFF0aURV/view?usp=sharing

Děkuji za podporu a přeji hezký den

Jan Němec


Jan Němec



Sdílet tuto petici

Pomozte této petici získat víc podpisů.

Jak petici propagovat?

  • Sdílejte petici na své facebookové zdi a ve skupinách souvisejících s tématem vaší petice.
  • Spojte se s přáteli
    1. Napište zprávu s vysvětlením, proč jste tuto petici podepsali. Lidé ji totiž podepíší spíše, když budou chápat, o jak důležité téma se jedná.
    2. Zkopírujte adresu webových stránek této petice a vložte si ji do vlastní zprávy.
    3. Pošlete zprávu přes e-mail, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram a LinkedIn.