Petice za svobodu konopí

My, níže podepsaní, prostřednictvím této petice, žádáme prezidentku/prezidenta, vládu, senát a poslaneckou sněmovnu České Republiky:

Nechť  jsou zákony co nejdříve upraveny tak, abychom mohli konopí svobodně sázet, sít, pěstovat, sklízet, zpracovávat, držet, uchovávat, užívat, používat i sdílet, pro potřeby naše i našich blízkých.

Všechny rostliny z rodu Cannabis jsou ve své přirozenosti netoxické, léčivé a široce užitečné. Žádáme, ať je jejich velký a bohatý potenciál, přístupný všem potřebným, společně s informacemi a vzděláním o jeho bezpečných způsobech využití.

Jako lidské bytosti tímto uplatňujeme naše nepopiratelná, nezadatelná a neporušitelná práva na život, svobodu, svébytnost a důstojnost. Máme vrozenou svobodnou vůli rozhodovat o svém životě, zdraví a jeho ochraně podle svého svědomí a nést za to plnou odpovědnost. Naše zájmy a blaho jsou nadřazeny zájmům společnosti nebo vědy. Stát je povinen chránit naši důstojnost a každému bez diskriminace zaručit úctu k integritě bytosti a ostatní práva a svobody při aplikaci biologie a medicíny.

Viz: Listina základních práv a svobod (Preambule, článek 1,2,3,4)
Úmluva o ochraně lidských práv a základních svobod (integrována do LZPS, článek 2,8,9)
Úmluva o lidských právech a biomedicíně (kapitola 2 a 3)
Občanský zákoník (§3,§81,§91,§93,§94,§100)

S láskou děkuji i za mé syny
Michaela (9) a Gabriela (6)

M. Jana Budařová
Konopná doktorka

www.svobodakonopi.cz

MUDr. Jana Budařová    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem akceptuji, že MUDr. Jana Budařová bude moci vidět všechny informace, které v tomto formuláři uvedu.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.

Vaše telefonní číslo nebudeme veřejně zobrazovat online.

Souhlasím se zpracováním informací, které jsem poskytl/a v tomto formuláři, a to pro následující účely: