Zákaz odpalování petard mimo silvestr a obcí konané ohňostroje

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o laskavost.. Jedná se o "ohňostroje" během celého roku, hlavně během prosince a ledna, které si dělají lidé sami. Bohužel nikomu nedochází že těch pár světýlek má i jiné následky. všechny zvířata a hlavně psi to nesou velmi špatně. Malé děti to budí a bojí se toho. Pokud máte děti nebo zvířata měl by jste to pochopit. Náš pes od začátku prosince až dodnes celé dny proštěká a snaží se hlavou prorazit dveře aby se dostal za námi. Kocour je zalezlý pod sedačkou a odmítá vylézt. A bohužel za to mohou naprosto bezohlední lidé. Když jsme si dovolili jim něco říct, většinou nám dost razantně naznačili že je to jejich věc a pokud je budeme dál obtěžovat dopadneme špatně.

Dívala jsem se na netu na různé vyhlášky, ale zákaz ohňostrojů mimo silvestr není. Některé obce to ale dokázali. Vypsali petici proti odpalovaní petard mimo silvestr pod pokutou. Nasbírali spoustu podpisů a platí u nich, že krom silvestrovských ohňostrojů a těch co dělá obec se jen s písemným povolením mohou odpalovat petardy.

Chtěla bych Vás poprosit, aby jste se nad tím alespoň zamysleli. A pokud ne pro nás lidi, zkuste to pochopit alespoň z pohledu zvířat..

Děkuji Zuzana Svobodová

Zuzana Svobodová    Kontaktujte autora petice