Za propuštění zadržovaných Čechoslováků v Turecku

S hlubokým neklidem jsme přijali zprávu o zadržení dvou Čechoslováků Markéty Všelichové a Miroslava Farkaše v Turecku. Požadujeme jejich okamžité propuštění. Jejich obvinění z terorismu ve prospěch Kurdů, kterým poskytovali humanitární pomoc, považujeme za účelové a pobuřující a absurdní již vzhledem k množství těchto činů, jichž se ani nemohli stihnout dopustit. Nehledě na potřebné odborné a fyzické možnosti zadržených, jedná se spíše než o obvinění, o totalitní rétoriku, která se poslední dobou rozmáhá v Turecku. Pakliže nedojde k okamžitému a bezpodmínečnému propuštění zadržených, požadujeme, aby veškeré příslušné orgány tento případ zohlednily jako důkaz vylučující účast Turecka v NATO a orgánech EU, kde by měly vládnou demokratické hodnoty.

Jicchak Seifert    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Jicchak Seifert, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.