Podpora spolku Černí koně ve sporu s Kazmou

Svými podpisy vyjadřujeme podporu spolku Černí koně ve sporu s agenturou OMS production, zastoupenou Kamilem Bartoškem známým též jako Kazma Kazmitch.

Černí koně si od OMS production objednali v roce 2018 promovideo a účast Kazmy na osvětovém turné, které se zaměřuje na prevenci a bezpečnost dětí. Dle dohody měl Kazma jet na elektrohandbike s pelotonem handicapovaných cyklistů z Prahy do Pardubic, Brna, Ostravy a poslední zastávka měla být ve Zlíně na filmovém festivalu. Tato jízda měla zviditelnit projekt spolku Černí koně, v rámci kterého vyrábějí a handicapovaným dětem zdarma dávají speciální jízdní kola na ruční pohon. Za pětidenní promo jízdu na handbike se obě strany domluvily na částce 300.000 a za video z akce 100.000 Kč + 21% DPH, což je celkem 484.000 Kč.
Kazma se ale turné zůčastnil pouze 1/4 dohodnutého času. Vzhledem k tomuto závažnému porušení dohody se Kazma a Tomáš Pouch (předseda Černých koní) ústně dohodli na snížení ceny a tak byla spolku doručena faktura v celkové výši 242.000 Kč. Dále Kazma slíbil dodání promo videa koncem léta téhož roku. Bohužel došlo k tomu, že video bylo dodáno až v polovině listopadu, ale bez autorských práv opravňujících spolek k užívání a šíření videa. Dále Kazma, a to přes to, že se dohodl na snížení ceny a vystavil konečnou fakturu v červnu, začal v listopadu dožadovat zaplacení dalších 242.000 Kč, což argumentuje tím, že on svou část dohody dodržel a celou věc předal k soudu.

Svědectví autora výzvy, Radka Procházky:
Já sám mám v celé věci jasno, byl jsem v Brně přítomen jedné zastávky turné. Viděl jsem jak handicapovaní přijeli na kolech bez Kazmy. Později, když peloton pokračoval směrem na Ostravu usedl do handbike i Kazma, ale asi po kilometru přesedl do svého doprovodného auta a odjel. Následný den se akce, která se konala v Ostravě vůbec neúčastnil.

Tato výzva je morální podporou spolku Černí koně ve sporu s Kazmou. Černí koně již 10 let pomáhají handicapovaným se navrátit zpět do aktivního života prostřednictvím svobodného pohybu. Nejenom, že tento spolek pomohl mně a stovce dalším, ale za poslední dva roky i 80 dětem s tělesným postižením, kterým dodali speciální kola zdarma.

V dnešní době dochází ke krizi morálních hodnot a tento soudní spor je toho příkladem. Proto jsem se, já - Radek Procházka, a také každý další pod touto výzvou podepsaný, rozhodli morálně podpořit Černé koně.

Vyzívám každého, kdo má v sobě morální kompas nastavený tím správným směrem, ať podpoří Černé koně aneb Davida v nerovném boji s Goliášem.

Radek Procházka    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Radek Procházka, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.