"Vyjádření plné podpory starostovi Řeporyjí - Pavlu Novotnému, Dis."

Petice: "Vyjádření plné podpory starostovi Řeporyjí - Pavlu Novotnému, Dis."

Petice podle § 1 zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním.

Autor petice: Mgr. Magdaléna Mruškovičová. Petiční výbor zastupuje: Milan Šurina.
Petice je určena Úřadu MČ Praha - Řeporyje a Parlamentu České republiky

My, níže podepsaní, vyjadřujeme podporu a poděkování panu Novotnému za jeho myšlenku a snahu postavit v Praze pomník padlým Vlasovcům.

Dost máme překrucování faktů a historie, dost máme ohýbání hřbetů.
Pomník je uctěním 300 padlým vojákům Ruské osvobozenecké armády (ROA), kteří v Praze zahynuli při povstání v květnu 1945.
Členové ROA se přidali k českému odboji, zpevnili obranu Prahy, obsadili důležité opěrné body a letiště, odkud startovaly německé stíhačky k útoku na Prahu.
7.května 1945 Česká národní rada Vlasovcům poděkovala, ze strachu před Sovětským svazem je však odmítla uznat za své spojence a ani jim neposkytla azyl.
Již v roce 1983 americký prezident Ronald Reagan ve svém projevu o "říši zla" (myšleno  Sovětský svaz) řekl: "Musíme dosáhnout toho, aby sovětští lidé nebyli hrdí na Čapajeva, Matrosova, maršála Žukova, ale na admirála Kolčaka, považovaného dosud za krvavého kata, aby byli hrdí na generála Vlasova, zrádce SSSR."
Komunistická a sovětská propaganda o Vlasovcích dosud mlčela. Za komunistů se muselo o Vlasovcích mlčet.
Děkujeme, že VY NEMLČÍTE.

My, níže podepsaní žádáme Úřad MČ Praha Řeporyje, aby byla výstavba pomníku realizována.
My, níže podepsaní rovněž žádáme Parlament  České republiky, aby zajistila objektivní informování veřejnosti o historických faktech vč. pravdivé výuky dějepisu a literatury na školách. Dle výroční zprávy BIS je tato výuka dosud ovlivněna sovětskou propagandou.

Občanská platforma Prolidi2020.
Za petiční výbor:
Mgr. Magdaléna Mruškovičová, K vyhlídce 776, Praha 12, 14300
Bohuslav Hamáček, Bruslařská 1185/16, Praha - Hostivař, 10200
Jan Brhlík, Kosmonautů 3017, Mělník, 27601
Radomil Dohnal , Vojkovice 172, Vojkovice, 73951
Jana Vařeková,V Nových domcích 273/3, Praha 10-Hostivař, 10200
Milan Šurina,Klučovská 235,  Český Brod, 28201 (zastupuje petiční výbor)

Magdaléna Mruškovičová    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Magdaléna Mruškovičová, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.