„PROTEST PROTI RUSKÉ AGRESI PROTI UKRAJINĚ.“

Na východě Ukrajiny již osmým rokem okupují část Luhanské a Doněcké oblasti ozbrojené jednotky Ruské federace, které vedou agresivní válku proti nezávislému sousednímu státu Ukrajině. V tomto ozbrojeném konfliktu zemřelo již více než 14 000 lidí. Ukrajinští vojáci i civilisté umírají i v roce 2021. Od roku 2014 Ruská federace okupuje i ukrajinský Krym.

My, níže podepsaní,občané žijící na území České republiky a Evropské Unie protestujeme a s veškerou naléhavostí prostřednictvím této petice žádáme:

-    okamžité a bezpodmínečné ukončení bojů ze strany ruského agresora

-      odchod všech ozbrojených jednotek Ruské federace z území Ukrajiny

-      návrat okupovaných území pod samosprávu Ukrajinských úřadů

-      propouštění všech občanů Ukrajiny zavlečených do Ruska, kteří jsou zde nezákonně         vězněni

Petr Oliva, Humanitární pomoc Ukrajině, z.s.    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Petr Oliva, Humanitární pomoc Ukrajině, z.s. svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.