Podpora poškozených pacientů MUDr. Pavla Neničky

MUDr. Pavel Nenička je praktický lékař, který provozuje svou rodinnou ambulanci ve Valticích, Čejkovicích a Ratíškovicích. V současné době žádá o podporu v podobě podepsání petice za zachování jeho ambulance v Ratíškovicích. Co však nebylo zmíněno je důvod, proč pan doktor o podporu žádá.

Na základě několika stížností pacientů, byl MUDr. Pavel Nenička vyloučen z české lékařské komory (ČLK). ČLK po několikaměsíčním šetření dospěla k jasnému výsledku, a to již zmíněné vyloučení a zákaz provozování lékařské praxe na území ČR. Jedním z důvodů pro toto rozhodnutí je, že nemá atestaci v oboru Gynekologie a porodnictví, ale pouze v oboru Praktický lékař. I přesto gynekologii provozoval a v řadě případů na ženy naléhal, aby k němu na gynekologii přešly, pod pohrůžkou vyřazení z evidence pacientů. K takovému jednání by neměl právo ani kdyby výše zmíněný obor vystudovaný měl.

Důvodem k vyloučení z ČLK je tedy porušení Etického kodexu ČLK, tím, že vykonával lékařské povolání v rozporu s jeho etikou a v rozporu se zákony.

Našim cílem není zrušení ordinace praktického lékaře v Ratíškovicích, ale chceme dát možnost vyjádřit se také nespokojeným pacientům. Řada z nich byla chováním pana doktora donucena ke změně lékaře, ať již přímo výzvou od pana doktora nebo na základě obav z jeho jednání, zejména k ženám.

Podpisem této petice souhlasíte s rozhodnutím ČLK a nepřejete si podporovat lékaře, který porušuje zákon a Etický kodex ČLK.

Eva Procházková    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Eva Procházková svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.