Petice za záchranu historického stromu v Dolanech u Olomouce

Rádi bychom s co největší podporou podpisů v této petici dosáhli statusu ,,Památný strom" (podle § 46 Památné stromy a jejich ochranná pásma, Zákon o ochraně přírody a krajiny 114/1992 Sb.) pro 150 - 200 let starý Tis červený (V cca 15m, průměr kmene 1m) který spadá do kategorie silně ohrožených druhů na zahradě domu č.p. 75 v Dolanech u Olomouce. Tis se v posledních týdnech stal terčem agresivních útoků ze strany nového majitele sousedního pozemku, který jej zcela vandalsky pořezal motorovou pilou a netají se výhrůžkami, že strom pokácí úplně.

Rádi bychom touto cestou získali vyjádření co největší podpory veřejnosti, která by mohla napomoci k dosažení kladného stanoviska ze strany kompetentních orgánů Životního prostředí.

Všem, kteří připojí svůj podpis, děkujeme!

Mgr. Vítězslav Betlach    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Mgr. Vítězslav Betlach, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.

Tuto petici nabídneme 3000 lidí. Tuto petici budeme inzerovat lidem, kteří si na našich webových stránkách prohlížejí jiné petice, ale tuto petici si ještě nezobrazili.