Otevřený dopis Donaldu Trumpovi

Vážený pane presidente,

my, občané České republiky Vám chceme srdečně blahopřát k Vašemu vítězství v presidentských volbách v USA. Dozvěděli jsme se, že několik českých politiků, zejména bývalí ministři zahraničí Alexandr Vondra a Karel Schwarzenberg, Vám před několika dny zaslali dopis, ve kterém pomlouvají ruského presidenta Vladimíra Putina a varují před zrušením protiruských sankcí. Není obvyklé, aby se občané jedné země takto obraceli k hlavě jiného státu, ale na taktovouto hanebnost musíme reagovat, aby to nevypadalo, že tito váleční štváči mluví jménem českého národa. Nejen že takový dopis považujeme za diplomaticky krajně nevhodný, ale v současné vyostřené mezinárodní situaci znamená takový dopis podněcování války. Chtěli jsme Vám proto napsat, že tento dopis několika opozičních politiků nevyjadřuje názory českého presidenta a vlády a už vůbec ne české veřejnosti. Velká většina české veřejnosti si přeje mír a je zcela zřejmé, že světový mír závisí zejména na tom, jaké budou vztahy mezi USA a Ruskem. Proto zásadně nesouhlasíme s názory válečných štváčů Schwarzenberga, Vondry i dalších a říkáme, že mluví jen sami za sebe, nikoliv za Českou republiku. Podotýkáme, že se jedná o vlastizrádce, kteří jsou odpovědni za závažné porušování lidských práv v České republice v uplynulých desetiletích, stejně jako za poškozování českých národních zájmů v cizině. Tito politici, nebo politické strany, které reprezentují, se také podíleli na rozsáhlých podvodech a rozkrádání státního majetku v mimořádně velkém rozsahu. Dnes však mají jejich strany jen několik procent volebních preferencí a je tedy směšné, aby mluvili v zahraničí za Českou republiku, je to podobné, jako kdyby v cizině byla považována stanoviska například strany zelených za stanoviska celých USA. Dále připomínáme, že tito politici jednoznačně a vytrvale podporovali Hillary Clintonovou a Vás považovali za stejnou, nebo dokonce horší hrozbu pro jejich zájmy, než Vladimíra Putina a ani se tím veřejně netajili a ve svých prohlášeních Vás pomlouvali a špinili. Když jste vyhrál volby, neskrývali své zděšení. Je tedy velmi podivné, že se dnes na Vás obrací s takovými dopisy.

Čeští občané si naopak přejí mír, a proto doufáme ve zlepšení vztahů mezi USA a Ruskem, které se za Obamovy vlády bohužel výrazně zhoršily. Jsme silně znepokojeni tím, že Obamova vláda i po prohraných volbách, kdy už k tomu neměla legitimitu, eskalovala mezinárodní napětí zbytečnými provokacemi jako nedoloženým obviňováním Ruska z hackerských útoků, vypovídáním ruských diplomatů a zejména přesunováním amerických vojenských posádek k ruským hranicím. Věříme a doufáme, že Vy, po nástupu do prezidentského úřadu nebudete v těchto krocích pokračovat a tato i mnohá další rozhodnutí Obamovy vlády, která vedla k vyostření mezinárodního napětí a hrozbě světové války zrušíte. Ještě jednou opakujeme, že český národ, podobně jako většina ostatních národů v Evropě i na celém světě si přeje mír, a Vy jste pro nás naděje, že bude mír zachován.

S úctou níže podepsaní občané České republiky

Tento dopis bude v anglickém překladu zaslán presidentu USA Donaldu Trumpovi a hlavním americkým médiím

JUDr. Norbert Naxera    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji JUDr. Norbert Naxera, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.

Tuto petici nabídneme 3000 lidí. Tuto petici budeme inzerovat lidem, kteří si na našich webových stránkách prohlížejí jiné petice, ale tuto petici si ještě nezobrazili.