Oprava místních komunikací v obci Kamenná

My, níže podepsaní občané obce Kamenná žádáme prostřednictvím této petice obecní úřad Kamenná o urychlenou opravu zničených komunikací, které jsou v majetku obce Kamenná.

Špatný stav povrchu komunikací neumožňuje bezpečný provoz dopravních prostředků ani chodců. Dochází k poškozování vozidel i dalším škodám. Zvýšeným hlukem a vysokou prašností je ohroženo zdraví a narušeno pokojné bydlení obyvatel, kteří žijí v bezprostředním okolí poškozených komunikací. V neposlední řadě je pak stav místních komunikací velmi špatnou vizitkou obce. Jedná se zejména o tyto místní komunikace:

• parcelní číslo 459 cesta od ZŠ a MŠ Kamenná po nemovitost Kožouškových
  • parcelní číslo 312/1, 312/2, 312/3 od Jednoty COOP Kamenná po areál Kuželny Kamenná

Na výše uvedených komunikacích je povrch po úpravách a kopání kanalizace v katastrofálním stavu. Nejvíce patrné jsou následující vady povrchu: odhalené podloží a odletující kameny, propadlé přípojky, četné díry, vystupující kanály, ostré, velké kameny. Problém velmi špatného stavu místních komunikací trápí obyvatele Kamenné již mnoho měsíců. Navíc v poslední době došlo k dalšímu narušení povrchu komunikací opakujícími se výkopy (voda, kanalizace) a stav některých místních komunikací se tak po těchto zásazích stal neúnosný.

Žádáme generální opravu komunikací položením souvislého povrchu v nejbližším možném termínu a sdělení konkrétního harmonogramu prací a rozsah oprav jednotlivých úseků.

Vendula Gottlieb Klosová    Kontaktujte autora petice