Odvolání pana Ing. Roberta Plagy, Ph.D. z funkce ministra školství

Touto peticí žádáme o okamžité odvolání pana Ing. Roberta Plagy, Ph.D. z funkce ministra školství České republiky.

Robert Plaga není schopný vykonávat tuto funkci. V době pandemie covid-19 nedostatečně komunikuje se svými podřízenými, řediteli škol i studenty. Vyhýbá se debatám, příkladem budiž letošní maturitní zkouška, kdy se zcela vyhnul diskuzi se studenty a jejich iniciativami. Naprosto nezvládá situaci s fungováním škol, ředitelům zasílá pouhá doporučení a přenechává tak veškerou zodpovědnost na nich, aniž by sám něco rozhodnul a staví je tak mnohdy do těžké situace. Nepřizpůsobuje české školství potřebám dnešní doby a drží se ve zkostnatělých zajetých kolejích, které vypracovali jeho předchůdci.

Pan Robert Plaga není vhodný pro post ministra školství a žádáme tak pana premiéra Ing. Andreje Babiše o jeho odvolání z funkce.

Školství v troskách    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Školství v troskách, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.