Letní provoz u Kapličky na Hraběticích

My pravidelní i občasní návštěvníci "sportovně kulturního" občerstvení Hrabětice Kaplička se podepisujeme pod tuto petici a od roku 2023 žádáme o tzv. letní úpravu provozu automobilové dopravy u tohoto zařízení. Jde nám primárně o bezpečnost a zklidnění situace v nepřehledném místě kdy některé vozy ve vysoké rychlosti odbočují při jízdě od Karlova směrem na Královku a nevidí do odbočení přes živý plot kde se pohybují návštěvníci. Stejně tak jako o omezení těch, kteří ve svých vozech přijíždějí od Královky a přehlédnou nebo nerespektují jednosměrku (stává se přespolním poměrně často). Tímto vzniká velmi kolizní místo přesně u Kapličky kde ve špičce bývá třeba i kolem padesáti návštěvníků včetně dětí! Úprava by byla v letní sezóně od začátku dubna do konce listopadu v podobě rozmístěných květníků do vozovky jak na vjezdu od Karlova, tak také na druhé straně od Královky a související úpravu proměnného dopravního značení viz. plánek. Pro zimní měsíce by tyto květníky byly poponeseny stranou, aby zde mohla normálně probíhat zimní údržba.
Při podání bude zmíněn také návrh na změnu hlavní silnice, která by nově vedla od Arniky směr Bedřichov. Čímž by musely vozy od Karlova dávat přednost. A nevznikal by v zimě problém těm kteří aktuálně dají přednost a v kopci od Arniky se pak nemohou rozjet.Kaple-petice.jpg