Nová objížďková trasa pro pendlery v Železné Rudě od 1.4.2020

My, níže  podepsaní, žádáme o vyhledání a umožnění jiné - kratší - objížďkové trasy pro plánovanou uzavírku silnice Klatovská v Železné Rudě od 1.4.2020.

Pendleři, kteří pracují za hranicemi a denně dojíždí do práce, žádají o znovuzvážení jiné objízdné trasy, než která byla prozatím nabídnuta.

Zvolená objízdná trasa v tuto chvíli je cca o 50km delší pro jednu cestu - dojíždění do práce.

Informace o této objízdné trase přišla měsíc před plánovanou uzavírkou a je to velmi krátký čas na to, aby jsme se s takovým navýšením km mohli nějak reálně pracovat.

Spousta z nás tak denně bude dojíždět až o 100km delší cestou do práce, počítáme-li cestu tam i zpět. Hrozí tak větší nehodovost, spousta lidí bude muset hledat na dobu až 2 měsíce, než je plánována kyvadlová doprava, jakoukoliv formu bydlení či přespání v místě pracoviště. Tím přicházíme o kontakt se svými blízkými - přáteli a rodinou, s naším privátním životem či navyšujeme naši pracovní činnost o další dvě neplacené hodiny, které strávíme v automobilu na cestě do a z práce.

Plány prací jsou téměř vždy v rozporu se skutečností, tudíž vyvozujeme, že tato doba může být i delší, než je avízovaných 10 týdnů. I z tohoto důvodu se obracíme na kompetentní osoby s touto peticí a žádáme o přehodnocení situace.

Myslíme si, že lze najít jiné řešení, než jaké bylo předneseno.

Děkujeme, Vaši pendleři.

Veronika Hrečínová    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Veronika Hrečínová, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.