NE zrušení Gymnázia Evropská

Magistrát hlavního města Prahy

Kancelář primátora Doc. MUDr. B. Svobody, CSc.

Na vědomí odbor školství

Mariánské náměstí 2

Praha 1

PSČ 11000

Praha 12. 12. 2012

Tento dopis považujte za petici ve smyslu zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním

Věc:  Petice proti zrušení Gymnázia s esteticko-výchovným zaměřením Evropská, Praha 6

Protestujeme  proti zrušení Gymnázia s esteticko-výchovným zaměřením Evropská, Praha 6!

VOŠ, SOŠP a G Evropská se formovala jako polyfunkční instituce, a to i za pomoci některých partnerských škol z EU. Navázala na historické kořeny a zpracovala ŠVP gymnázia s esteticko-výchovným zaměřením.

Úspěšnost studentů v hudební oblasti a ve výtvarné výchově na domácí, ale i na mezinárodní úrovni jsou toho dokladem.

K této tzv. optimalizaci přistoupil Magistrát hlavního města Prahy a MŠMT  naprosto necitlivě, iracionálně koncem listopadu 2012, tj. v době, kdy již proběhl Den otevřených dveří  i s nabídkou kurzů k přijímacím zkouškám, obor byl úspěšně prezentován na výstavě  Schola Pragensis a propagace gymnázia byla již v plném proudu. Rozhodnutí Magistrátu hlavního města Prahy – odboru školství poškodí VOŠ, SOŠP a G Evropská nejenom ekonomicky, ale především v očích veřejnosti po stránce morální s možným dopadem na další obory.

Žádáme posouzení našeho požadavku, přehodnocení a zrušení stávajícího rozhodnutí a vydání nového.

Připojuji se tímto k petici ,,Proti zrušení gymnázia s esteticko-výchovným zaměřením, které má dlouholetou tradici a pyšní se úspěchy na poli hudebním tak výtvarném, a to i na mezinárodní úrovni, nemluvě o českých přehlídkách!"

Tomáš Bartáček    Kontaktujte autora petice