Nechceme pana prof. Romana Prymulu ve funkci ministra zdravotnictví

My, studenti a ostatní občané našeho státu nesouhlasíme s dosazením prof. Prymuly do funkce ministra zdravotnictví, a to z tohoto důvodu – Založení živnosti pana profesora ke dni 17.06.2020, a to v oboru činnosti výroby zdravotnických prostředků (viz. odkaz níže). https://www.rzp.cz/cgi-bin/aps_cacheWEB.sh?VSS_SERV=ZVWSBJVYP&OKRES=&CASTOBCE=&OBEC=&ULICE=&CDOM=&COR=&COZ=&ICO=&OBCHJM=prymula&OBCHJMATD=0&ROLES=P&JMENO=&PRIJMENI=prymula&NAROZENI=&ROLE=&VYPIS=1&PODLE=osoba&IDOSOBY=5db341f33ecfd749a92e&PRESVYBER=1&IDICO=5ab840f732c5d249aa2a&HISTORIE=1 Naší obavou je možnost vydělávání na občanech, a to právě pomocí nařízení státu k zabránění šíření COVID-19 (nošení roušek atd.). Člověk, který má být ministrem by dle našeho názoru neměl podnikat v činnosti výroby zdravotnických prostředků, jelikož to může ovlivnit jeho objektivní názor na situaci a jeho jednání může být ovlivněno podnikatelským cílem dosažení zisku. Tímto dále navrhujeme, aby byl na tento post dosazen člověk, který je schopen vykonávat tuto funkci, objektivně hodnotit a vyvozovat správné závěry v dané situaci, šíření nemoci COVID-19.

Denis Schmidt    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Denis Schmidt, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.