NE MÝM JMÉNEM! Distancujeme se od postoje Vlády ČR k rezoluci Evropského parlamentu

Ne mým jménem! Distancujeme se od postoje Vlády ČR k rezoluci Evropského parlamentu

Česká vláda se vymezila proti rezoluci Evropského parlamentu, která se ohrazuje vůči střetu zájmů premiéra Babiše. Mohlo by se zdát, že vláda
jen tlumočí názor všech českých občanů. My k těmto občanům nepatříme.

WhatsApp_Image_2020-07-02_at_16.51_.13_1.jpeg

Nesouhlasíme s postojem vlády a přejeme si, aby odmítnutí rezoluce projednala na příští schůzi Poslanecká sněmovna.

Přidejte se k výzvě, pokud vám není lhostejné, že:

1. Premiéra Babiše vážně zná celá Evropa. Ne snad kvůli tomu, že by se nějakou měrou zasloužil o prosperitu České republiky a celého regionu. Babiš nás „proslavil“ svým střetem zájmů a kumulací mocí politické, mediální i byznysové.

2. Premiér Babiš je největším příjemcem dotací z Evropské unie. Jeho střet zájmů z České republiky dělá nedůvěryhodného partnera. Kdo to odnáší? České firmy a podnikatelé, s výjimkou Agrofertu.

3. Koaliční partner ČSSD jedná poslušně, nekriticky a lokajsky. Sociálním demokratům nevadí, že nedodržují své sliby a nadále vládnou s velkopodnikatelem, který jedná pro dobro vlastního byznysu. Ba co více, zástupci ČSSD se podepsali pod odmítnutí rezoluce Evropského parlamentu, který podle všech indicií sepisoval tým holdingu z Průhonic, nikoliv ze Strakovy akademie.

4. Na českého premiéra úřady „zakleknout“ nemohou. Úřední posouzení Babišova střetu zájmů záleží z velké části na jeho čestném prohlášení. Vážně ještě někdo věří tomu, že má ředitel hnutí ANO vůbec nějakou čest?

5. Premiér Babiš svým jednáním podkopává důvěru občanů v evropské instituce. Pokud peníze daňových poplatníků a občanů unijních států bude z Bruselu čerpat jen hrstka velkopodnikatelů s Babišem v čele, ohrozí tím naši budoucnost v Evropě.

Pro všechny občany EU musí platit stejná pravidla. Pokud Andrej Babiš jedná v duchu svých zájmů, pak se jedná o ohrožení českých zájmů ve společné Evropě. Je správné, že v takové chvíli Evropský parlament nemlčí. Europoslanci jej vyzvali k prodeji Agrofertu, zastavení dotací pro holding nebo rezignaci. Babiš si zvolil cestu diskreditace europoslanců.

Mlčet teď nesmíme ani my. Pokud souhlasíte, připojte svůj podpis k této výzvě a dejte najevo, že vláda nemluví Vaším jménem.

Markéta Pekarová Adamová, poslankyně a předsedkyně TOP 09
Tomáš Czernin, senátor a 1. místopředseda TOP 09

Markéta Pekarová Adamová a Tomáš Czernin    Kontaktujte autora petice

Svým podpisem uděluji Markéta Pekarová Adamová a Tomáš Czernin svůj souhlas s předáním informací, které uvádím v tomto formuláři, těm, kdo mají v této záležitosti moc.

Vaši e-mailovou adresu nebudeme veřejně zobrazovat online.