MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA


Nepřihlášený uživatel

/ #96430 Tereza Spencerová se velmi nasmála nad kauzou Brady.

2016-10-27 11:50

Tereza Spencerová se velmi nasmála nad kauzou Brady.

Tedy ne PL, ale konkrétní Tereza Spencerová.o) 

en stručně, protože by vypadalo divně, kdybychom to nezmínili: Má naše země skutečně takovou celosvětovou ostudu díky nevyznamenání přeživšího holocaustu Jiřího Bradyho? Psalo se o tom i v Americe… A vůbec, jaký dojem na vás celá věc dělá?

Ostuda? Určitě! Celý svět přece večer usíná a ráno vstává s myšlenkami na Českou republiku, protože není globálně důležitějšího tématu! Ne, vážně, všechny takové ty „strachy“ z ostudy v zahraničí jsou přece jen názornou sázkou na maloměšťácké uvažování typu „Co si o nás kdo pomyslí?“ Jakmile s tím zase někdo přijde – a přichází se s tím pravidelně – tak dotyčného přestávám číst a poslouchat, protože je jasné, že má sice puzení promluvit při současné absenci argumentů. A to, že se o tom zmínily americké noviny? Víte, mě mnohem víc trápí, že jsme obohatili rovnou anglický slovník o pojem „tunnelling“, čili tunelování. A spousta z těch, kteří se dnes tak bojí o naši pověst ve světě, u onoho tunelování svítila…

Osobně pro mě „kauza Brady“ skončila ve chvíli, kdy tři Hermanovi „svědci“, dva ministři a slovenský velvyslanec, jeho tvrzení popřeli. Co dál? U normálního soudu by se kleplo kladívkem a basta a před budovou soudu by se ještě někdo možná i pohoršil, že ministr chtěl protekci pro svého příbuzného. A když pak kanadská ambasáda konstatovala, že žádný dopis avizující cenu pro pana Bradyho nedostala, bylo to už druhé „basta“. U nás se ale místo toho rozjel neuvěřitelný politický cirkus, v němž se hraje už úplně bez pravidel, a z pana Bradyho, jednoho z tisíců autorů, kteří kdy popsali prožitou tragédii, se stala hvězda zavalená nejrůznějšími medailemi a klíči. Ještě si mohl užít včera u Krause na Primě, kam byl – jistě jen kvůli vyváženosti a objektivitě – pozván i jeho Herman a v hledišti vestoje aplaudoval dav známých antizemanovců, ale Prima pořad neodvysílala – a zadělala si na malér. Vzduchem už létají obvinění z cenzury… A když už si na cenzuru stěžují i ti, kteří ovládají mainstreamová média a mají do různých studií prakticky volný vstup, tak to už je na pováženou, co říkáte?

V každém případě – až pojede pan Brady (obtěžkán medailemi, klíči a náhlou, ale o to vřelejší láskou) domů, tak si jistě řekne, že na podobném tripu ještě nikdy nebyl.

Jaký dojem to na mě dělá? Myslím, že platí úsloví o psu a holi. Miloš Zeman očividně znervózňuje své protivníky čím dál víc a nervy praskají, jako kdyby „komusi“ už hrozily nějaké časové lhůty nebo mu cosi hořelo za patami a byl nucen běžný demokratický proces nějak „urychlit“. Když jsou kvůli tomu loutkovodiči a jejich politici a „osobnosti“ (a jejich myšlenkoví i bezmyšlenkovití souputníci) ochotni rozštěpit lidi během nejvýznamnějšího svátku naší republiky, budiž. Na druhou stranu si ale podle mého musejí uvědomit, že tím pádem ztrácejí v očích značné části veřejnosti poslední zbytky legitimity, se všemi důsledky, které pro ně z tohoto faktu vyplývají pro případné praktické vedení státu.  :-)))))