MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Roman Skácel

/ #8794 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-09 16:22

#8753: kdemohkradt - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 K USA se nemodlím, mají svých potíží víc než dost a jak jejich, tak i naše historie je nasáklá skrz naskrz lidskou krví. Bojovat se zbraní v ruce nás naučila příroda už od prvpočátku života na této planetě. Tak bojujeme, když je to naše přirozenost.

V tomto ohledu je podle mě rozumnější se ptát proč se zabíjí, když se někde zabíjí. Myslím, že můj názor na to, proč se to děje aktuálně na Ukrajině je zřetelný, jen bych se opakoval.

Ovšem něco nám USA přece jen přinesly, jejich přes 200 let stará a stále platná Ústava, postavená na fakt bytelné definici demokracie je tak dobrá, že z ní vychází i mnoho jiných, částečně i ta naše, v mnoha ohledech. Jak jinak, když u toho byl pan prezident T.G.Masaryk.

No a demokracie je pro mě osobně pořád ještě pojem, který vyslovuji s úctou, tolik jsem po ní půl života toužil, až jsem ji dostal a vážím si jí. Opradu, bez ironie a patosu, přesně takto to cítím.

Nedivte se, že mi pak velmi vadí, když někdo bere demokracii a svobodu člověka podle Deklarace lidských práv s neúctou, pohrdá jí, přesto, že je mu popněkud automaticky dána, nebo ani už neví, že ji má, jak vyplývá ze stovek zdejších příspěvků. 

No a když tyto hodnoty nevnímá správně prezident republiky (ad výroky o Tibetu a Ukrajině), jak potom mají tyto hodnoty vnímat běžní občané naší země.

Já ho viním daleko více z toho co se vší vážností tvrdí i za mě a Vás světovým médiím, než z toho co vulgárně žvaní do těch našich.

A co Vy, jaký vlastně máte vztah k němu a této diskuzi? Nezmínil jste se dosud, podle mě jen stojíte na straně viditelně slabší strany, hodné Vaší litosti.