MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Kissa

/ #2000 Re: Re:

2014-11-04 14:31

#1962: - Re:  

 Vy taky víte jen o tom zmraženém kuřeti - ale to si vážený pletete aktéry. To byla skupina "Vojna", nikoli Pussy Riot,-  když jsme tedy u faktů:-)).

Rovněž není pravda, že texty této skupiny jsou "k... sem k... tam", jak řekl pan váš prezident, ani ta nejznámější (modlitba k Bohorodičce) toto slovo neobsahuje.

A dále: Slovo "pussy" je skutečně významově to, co řekl Zeman (ostatně, věděli jsme to všichni dávno, od té doby, co se tu o Pussy Riot diskutuje, nebylo třeba, aby nás pan prezident poučoval, věděl to i redaktor, který ho o tom ubezpečil ještě dříve, než to Zeman vyslovil, - ale on si nedal říct, musel to pronést, a to dokonce třikrát za sebou....), ale jde to do češtiny převést  mnoha způsoby, i v tom přeneseném "genitálním" výrazu, a to, co použil Zeman je prostě to nejprasáctější, na tom trvám.  Pokud byste chtěl anglicky říct to, co řekl Zeman, nestačilo by použit "pussy", nýbrž řekněme "cunt" - to je zhruba na té úrovni. Pussy je podstatně mírnější kalibr.

To jen k té jazykové rovině. O té politické se s vámi nemá cenu bavit, neb jsme evidentně každý jinde a nehodláme na tom nic měnit. Jeho projev na Rhodu znám, - kromě obsahu je na něm signifikantní i to, JAK byl pronesen - pronesl ho rusky... český prezident, který ani ebyl na návštěvě v Rusku, nýbrž v Řecku ?!? - no, asi aby tomu hostitel proputinovský oligarcha a jeho prostřednictvím Putin lépe rozuměli a bylo více zřetelné, kde pan váš prezident stojí....

No nic...