Petice proti snahám zastavit rozvoj města Olomouce

ježura

/ #5 Re: Dotaz

2013-02-22 14:10

#4: Lukáš Palát - Dotaz

Já se k vám přidávám. Nicméně petice je projevem demokracie a je třeba ji respektovat. I když je naprosto pitomá a každý, kdo se ji chystá podepsat by si měl uvědomit několik celkem zásadních věcí. Staví se to, co dovoluje územní plán města. Např. pokud je v územním plánu plocha určená k rekreaci, tak není možné tam vybudovat nějakou smradlavou továrnu a naopak. Pokud územní plán dovoluje ve Slavoníně vybudovat technologické centrum, tak se tam prostě vybuduje a žádné spolky tomu nezabrání. Takový projekt může krachnout jedině na neschopnosti investora. Buď předloží blbej projekt a nebo mu dojdou love :-)

Podpisem této petice se hlásíte k tomu, že se má stavět všechno a všude. To je postavené na hlavu. Chcete mít prasečák uprostřed Horního náměstí? :-)

Důvodem, proč se v Olomouci nic moc nebuduje ten, že je málo volných pozemků. Kolem Olomouce se nachází velmi kvalitní zemědělská půda, na kterou se vztahuje ochrana.

Jinak Olomouc je historicky druhé nejcennější město v ČR. To ale není důvod, proč by se tu nemohly stavět např. vkusné výškové budovy. Pokud někdo sesmolí petici, která bude požadovat změnu územního plánu, jenž výškové stavby v Olomouci zakazuje, mile rád ji podepíšu :-)